Emrihak nedeni: kalp krizi, Erkek, Memleketi: Ankara, Mesleği: Opera sanatçısı, Mezarının yeri: İstanbul, Ölüm yaşı: 52, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm yılı: 2015, Ünlüler

Arda Aydoğan

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Ankara

Doğum tarihi: 1963

Mesleği: Opera sanatçısı

Medeni hali: Öğrenildiğinde paylaşılacaktır. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm tarihi: 26.10.2015

Ölüm nedeni: Kalp krizi

Biyografi: Arda Aydoğan Kimdir?

1963 yılında Ankara’da doğdu. İlk sanat çalışmlarına piyanist GülserenSadak’labaşladı. M.S.Ü. Devlet Konservatuarı Opera veKonser Şarkıcılığı Bölümü’ne girdi.

1989 yılında dünyaca ünlü opera sanatçısı bas Kurt Moll’la sanat eğitimine devam etti. Daha sonra İ.Ü. Devlet Konservatuarı’nın yüksek lisans bölümüne girerek mezun oldu. Ayhan Baran’ la çalışmalarına devam eden sanatçı, Avusturya Kültür Ofisi’nin “ Genç Türk Yeteneklerini Tanıtma” programlarını katıldı ve Avusturya hükümetinin sanat
bursuyla “ Mozarteum Müzik Akademisi” nde opera aktörlüğü ve konser şarkıcılığı dalında ihtisas yaptı . Ayrıca yurt içinde ve yurt dışında birçok konserler verdi. İstanbul Devlet Operası’ nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda,kendisi tarafından kurulan CRR Opera ve Orkestra’sında solist sanatçı olarak baş rollerde yer aldı.

Ayrıca sanatçılığının yanında kariyerine üst düzey yönetici olarak devam eden Aydoğan , 1989 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun kuruluş çalışmalarında yer aldı ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

1994 yılında CRR Konser Salonu’nun Genel Müdür ve Sanat Yönetmenliği görevine atandı. Yaklaşık on yıl görevde bulunduğu 2005 yılına kadar yaptığı çalışmalarla kurumu Türkiye’nin ve Avrupa’nın sayılı konser salonları arasına sokmuştur. 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi CRR Opera Orkestra ve Korosunu, 1996 yılında CRR Senfoni Orkestrasını, 2003 yılında CRR Dans Tiyatrosu’nu kurmuştur ve aynı kuruluşların Genel Sanat Yönetmenliğini yapmıştır. Türk kültür ve sanat hayatında önemli ilklere imza atmıştır.

2009 yılında İstanbul Bosphorus Dans Tiyatrosunu kurarak Türk Dans hayatına yeni bir soluk getirmeyi amaçlamıştır. 2010 yılında İstanbul Ensenble ’yi kurdu ve yurt dışında çeşitli konserler verdi. Özellikle genç sanatçılara destek olan Aydoğan, Türk kültür ve sanatının yurt dışında başarıyla temsil edilmesini sağlarken yurt içinde de gelişmesine destek olmaktadır.

Merhumun bulunabileceği mezarın yeri;

İstanbul / Zincirlikuyu Mezarlığı

GPS:

Haberdar et...