Emrihak nedeni: Organ yetmezliği, Erkek, Mesleği: İş adamı, Ölüm yaşı: 66, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm yılı: 2016

Osman Mayatepek

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

osman-mayatepek

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: İsviçre / Cenevre

Doğum tarihi: 1950

Mesleği: Diplomat, İş adamı

Medeni hali: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm yeri: Ankara / Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ölüm tarihi: 31.10.2016

Ölüm nedeni: Çoklu organ yetmezliği

Osman Mayatepek kimdir: Enver Paşa’nın kızı Türkân’ın oğlu ve Enver Paşa’nın torunudur. Anneannesi Osmanlı Hanedanı’ndan Naciye Sultan’dır. Babası diplomat Hüveyda Mayatepek, 1930’lu yılların Meksika büyükelçisi Tahsin Mayatepek’in oğludur.

Georgetown Üniversitesi’nin Dış İlişkiler bölümünden mezun olmuş, dedesi ve babası gibi diplomat olmuştur. Babasının diplomatlığı nedeniyle hayatının önemli bir kısmı yurt dışında geçen Osman Mayatepek, 1983’ten itibaren Ankara’da yaşamaya başlamıştır.

Mayatepek daha sonra iş adamı olmayı seçti. Smith Wesson’un Türkiye temsilciliğini yaptı ve savunma sanayii, telekomünikasyon gibi alanlarda danışmanlık verdi.

1998 yılından beri Peru’nun diplomatik misyonluğunu yürütmektedir ve Peru Fahri Başkonsolosu unvanı da almıştır.

2007’de kurulan Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı’nın kurucu üyelerindendir.

Enver Paşa’ya ait anı defterleri, günlük notlar, belgeler, raporlar, mektuplar, fotoğraflar, özel eşyalar ve silahlardan oluşan geniş bir arşivi bulunmaktadır. Osmanlı’nın son dönemindeki ve özellikle genç subaylar arasında yaygınlaşan yoğun not tutma, günlük ve anı yazma alışkanlığının Enver Paşa’da da bulunması ve başta kardeşi Nuri Killigil tarafından iyi korunması sayesinde bu arşiv tarihe ışık tutabilecek bir zenginlikte kalabilmiştir. Bu arşiv yayınlanacak bir kitapta kullanılması amacıyla gazeteci-yazar Murat Bardakçı ile paylaşmıştır. Ruhuna el Fatiha

Merhumun bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...