Emrihak nedeni: cinayet, Kadın, Medeni hali: Dul, Memleketi: Almanya, Mesleği: İşsiz, Ölüm yaşı: 27, Ölüm yeri: Adana, Ölüm yılı: 2016

Songül Erçil

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Kadın

Doğum yeri: Almanya

Doğum tarihi: 1989

Mesleği: İşsiz

Medeni hali: Dul

Ölüm yeri: Adana

Ölüm tarihi: 03.12.2016

Ölüm nedeni: Cinayet

Haber: Olay 3 Aralık Cumartesi günü Sarıçam ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Arıtma ve Ayrıştırma tesisinde görevliler çuval içerisinde kesik bir üzerinde kot pantolon ve çorap olan kesik kadın bacağı bulunca polise bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne ait Cinayet Bürosu ekipleri, bulunan bağacın kesilme şekli bacağın üzerinde kot pantolonu ve ayağında çorap olması nedeniyle olayın cinayet olduğu ve 1-2 gün önce öldürülmüş olabileceği üzerinde yoğunlaştı. Bu durumun Adana Emniyet Müdürü Osman Ak’a iletilmesi üzerine Ak, özel ekip kurulması ve cinayetin aydınlatılması talimatını verdi.

Bu talimat üzerine kurulan özel ekibin bir bölümü çöp ayrıştırma merkezinde cinayete kurban gittiği tahmin edilen kadının vücudunun diğer uzuvlarını çöp içinde ararken diğer ekip ise kesik bacağı bulunduğu bölgede koku ve molekül köpeği ‘Avalanj’la birlikte arama yaptı.

İlçe ve il merkezinden atık madde taşıyan kamyonların güzergahını belirleyen polis yaklaşık 30 mahallede bulunan 500 çöp konteynırının güzergahındaki 25 ila 30 yaş arasındaki ‘kayıp kadın’ başvurularını araştırma başladı.

O yaş aralığında kayıp başvurusu bulamayan ekipler, “Ölen kişinin kimsesiz ve ya yalnız yaşayan birisi” olduğunu kanaatine vardı.

GERİYE DÖNÜK TAKİPTEN OLAY YERİ TESPİT EDİLDİ

Polis 30 mahalle 500 çöp konteynerının araştırılması ve yapılan güvenlik kamerası incelemesinde kesik bacağın Sucuzade Mahallesi’nden yüklendiği belirlendi.

Bunun üzerine polis Sucuzade Mahallesi’nde 25 ila 30 yaşında tek başına yaşayan ve son zamanlarda kaybolan bir kadın olup olmadığını araştırmaya başladı. Yapılan araştırmalarda Kasaplar Çarşındaki bir pansiyonda yalnız yaşayan ancak bir haftadır kendisinden haber alınamayan Songül Erçil (27) ismine ulaştı.

Güvenlik kameralarını incelemeye alan polis genç kadının en son 30071 Sokak’ta göründüğünü tespit etti. Bu sokağa yoğunlaşan cinayet masası dedektifleri, kahvede çırak olarak çalışan Fatih Karaman’ın (37) Erçil’in kaybolmasının hemen ardından Uşak’a gittiğini belirledi. Karaman’ı takibe alan ekipler, şüpheliyi Adana’ya geri döndüğünde kahvehanede gözaltına aldı.

Karaman Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguya alındı. Zanlı önce sorgusunda kimseyi öldürmediğini ileri sürdü. Polis zanlı kahvehanede yaşadığı için buraya giderek inceleme başlattı. Yapılan ilk incelemede polis kahvehanede boyalı kadın saçı buldu.

Polisin yaptığı detaylı aramada birçok yerde aynı saçtan bulmasıyla cinayetin kahvehanede işlendiği şüphesi arttı. Polis daha sonra kahvehanede Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü’ne ait ekipler, tuvalette ‘Ultraviyole ışık’la yaptığı arama da yoğun kan lekesine rastladı. Önüne deliller konulan katil zanlısı Karaman, suçunu itiraf ederek vahşice cinayeti nasıl işlediğini anlattı.

“BIÇAK VE KESERLE 5 PARÇAYA AYIRDIM”

Zanlı polisin delilleri önüne koymasıyla birlikte cinayeti itiraf etmekten başka şansı kalmadı.
Zanlı Karaman’ın ifadesinde gece yarısı Elçil’in kahvehaneye gelerek, “tuvalette uyuşturucu kullanabilir miyim” dediğini belirterek, “Kahvehanede uyuşturucu kullanıp başıma belaya sokacaksın dedim, ancak ‘birşey olmaz’ diyerek gitmek istemeyince tartıştık.

Bende sinirlenerek kovdum ancak bana hakaret edince sinirlenerek elimle boğdum. Bu sırada yere düştü kahvehaneden aldığım çekiçle kafasına vurarak öldürdüm. Daha sonrada cesedi tuvalete alarak burada yanıma bıçak alıp iki bacağını, kollarını, başını bıçağın üzerine çekiçle vurarak ayırdım.

5 parçayı daha sonra torbalara koyarak ayrı ayrı çöp konteynırlarına attım. Kadını hiç tanımam daha önce hiç görmedim cinayet ortaya çıkmaması için 5 parçaya böldüm” dediği öğrenildi. Zanlının emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Ruhuna el Fatiha

Merhumun bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...