Emrihak nedeni: Organ yetmezliği, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Adana, Mesleği: Doktor, Mezarının yeri: Adana, Ölüm yaşı: 47, Ölüm yeri: Adana, Ölüm yılı: 2017, Ünlüler

Ömer Coşkun

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Adana

Doğum tarihi: 1970

Mesleği: Doktor

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 2

Ölüm yeri: Adana

Ölüm tarihi: 27.02.2016

Ölüm nedeni: Çoklu organ yetmezliği

Ömer Coşkun kimdir: 05.03.1970 tarihinde Adana ilinde doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Adana ili, Sarıçam ilkokulu, Yavuzlar ortaokulu ve Adana Erkek lisesinde 1987 yılında tamamladıktan sonra, 1987-ÖSYS ile İstanbul Üniversitesi – İstanbul Tıp Fakültesi’nde eğitimimi sürdürmeye hak kazandı. Temmuz 1993’de mezun olarak Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi Ihlara kasabası sağlık ocağında Sağlık Bakanlığı’na bağlı pratisyen hekim olarak görev aldı. 1994-Eylül Döneminde Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanarak Erciyes Ü. Tıp Fak. Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak uzmanlık eğitimine başladı. “Yoğun muskuler egzersizde L-Karnitinin sıçan karaciğeri, iskelet kası ve testis dokularına etkileri” konulu tezi hazırlayarak, 18.06.1998’de uzmanlık belgesi aldı. 14.10.1998’de öğretim görevlisi kadrosuna atandı. Bir yıl bu görevde çalıştıktan sonra, askerlik vazifesini yapmak üzere, KKK komutanlığı tarafından, GATA komutanlığı emrine gönderildi.

Fakültenin bitiminde kazandığı Erciyes Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji (hücre – doku ve anne karnındaki çocuk bilimi) ihtisası sırasında sara hastalığında kullanılan valproat’ın karaciğerde oluşturduğu hasara karşı karnitin uygulanmasının etkilerini araştırmakla da bilimsel makaleler yazmaya başladı (Valproate uygulanan ratlarda hepatotoksisite ve karnitin uygulanmasının etkileri. Erciyes Tıp Dergisi, 19(2): 74-77, 1997). Toplamda 100’ü geçen ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla kendini bilimsel olarak isbat eden Dr. Ömer Coşkun çeşitli kongrelerde ulusal (Coşkun Ö. Kronik Toluen intoksikasyonunda periferik sinir sistemi hasarı. 29. Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Kongresi, En iyi üçüncü poster ödülü, 1-5 Eylül, P-27, GATA, ANKARA) ve uluslar arası (Coskun O. 3 Congresso Italo-Turco Di Laringologia 15-16 Ottobre, En iyi poster ödülü, Ottobre 2004 Chieti-Pescara, ITALIA) ödüller kazanmıştır. Türkiye’nin ilk ve Tek Herbalist, akademisyen doktorudur. Yard. Doç Dr. Ömer COŞKUN Tabip, bilim adamı, herbalist, bitkisel ilaç araştırmacısı, yazarı ve bitki özleri üreticisidir. Bitkisel ilaç uygulanması düşünüldüğünde şifalı bitkiler ve antioksidanlarla ilgili 47 uluslararası ve 68 ulusal çalışma yapmış bir tıp doktorudur.

DOKTOR: Aksaray ili Eskil ilçesi Ihlara Sağlık Ocağı’nda 1993 yılında Hükümet Tabibi olarak atandı ve yüzlerce kişiyi muayene ve tedavi etti. Kayseri’de bir hastanede kurucu yönetim kurulu üyeliği yaptı ve acil servisinde çalıştı. Akdeniz bölgesinde turizm hekimliği yaptı. Avrupa Topluluğu İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği kapsamında bir sendikaya bağlı olarak Türkiye’nin çeşitli illerinde binlerce işçiye işyeri hekimliği, sağlık danışmanlığı, check up hizmeti ve ultrasonografi yaptı. Üniversite hastanelerinde ve çeşitli polikliniklerde hekim olarak görev aldı. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Tüp bebek merkezi’nde çalıştı.

EĞİTİMCİ: Erciyes Tıp Fakültesinde 1998 yılında Öğretim Görevlisi olarak başladığı Tıp Fakültesi öğrencilerinin ve yardımcı sağlık personelinin eğitilmesi görevine yedek subay olarak askerlik vazifesini yerine getirmek amacıyla sevkedildiği Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde devam etti. 2001 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim dalına Yardımcı Doçent ve Anabilim Dalı Başkanı olarak atandı ve 2005 yılında bu görevinden gördüğü lüzum üzerine istifa ederek memleketi Adana’ya yerleşti. 1987 yılında başlayıp halen devam eden eğitim ve araştırma çalışmalarına profesyonel olarak ve çeşitli kurumlara danışmanlık yaparak devam etmiş, Şubat 2007 tarihinden itibaren sadece kendi çalışmalarına yönelmiş ve Tüm kurum ve kuruluşlarla organik ve danışmanlık anlamında bağını kopartmıştır.

ÜRETİCİ: Yeterli eğitiminden ve bitkisel ilaçlara yönelmesinden sonra konunun uzmanları olan bilim adamları ile sürekli bilgi alışverişine girdi. Yurt içi ve yurt dışı çeşitli üniversitelerin Tıp Fakülteleri, Ziraat Fakülteleri, Eczacılık Fakülteleri ve Tubitak’ın bilim adamları ile diyalog halinde oldu. Prof. Dr. Ayten Doğan, Prof. Dr. Mihri Mimioğlu ve Prof. Dr. Turhan Baytop, Dr. James Duke, Dr. Earl Mindell gibi kendi dalındaki otoritelerin eserlerinden faydalandı.. Amerika, Almanya ve Fransa’dan getirdiği özel laboratuar makine ve ekipmanlarını Adana’da kurup bir bitkisel ilaç araştırma laboratuarı oluşturdu. Tıbbi bitkilerin etken maddelerini distilasyon ünitesinde ve gaz kromatografi cihazında, birlikte çalıştığı gıda mühendisi, kimyager ve eczacıların da katkıları ile tespite ve üretime başladı.

YENİLİKÇİ: İntegratif Tıp ve Biorezonans konularına ilgi duyarak katıldığım kursta uluslar arası sertifika aldım. Avrupa’da CE sertifikası almış cihazlarla gezici biorezonans merkezleri oluşturdum. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda danışman olarak görev aldım. BİOTEST konusunda yapılan bir programın oluşturulmasında görev aldım. Binlerce kanser hastasının hücresel check-up sonuçlarını değerlendirip Türkiye’nin en büyük arşivini oluşturdum. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen hasta veya hasta yakınlarına sağlıklı yaşam ve bitkilerle destek konusunda ücretsiz danışmanlık yaptım.

Genel Kurmay Başkanlığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığı, Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’nda ve Tüp Bebek Merkezinde Uzm. Tbp. Tğm. olarak çok sayıda bilimsel çalışmaya katıldı. Askerlik görevi sırasında Çankaya Tıp Merkezi, Siteler Yıldız Polikliniği vb. sağlık kuruluşlarında nöbet tuttu. Askerlik bitiminde, Sağlık Bakanlığı izniyle Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Tüp Bebek Ünitesinde 6 ay Spermiyogram, Sperm Yıkama ve İVF, İCSİ, TESE, MESA, USG ile folikül takibi vb. üremeye yardımcı teknikler konusunda eğitim aldı. Eğitim bitiminde Türk Tabipler Birliğinin İşyeri Hekimliği kursuna katılarak sertifika aldı. Antalya Tabip Odasına kayıt yaptırarak çeşitli otellerde turizm hekimliği yaptı.

Avrupa Topluluğu İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği anlaşmasına bağlı olarak kurulmuş Gezici Sağlık Merkezi’yle başta Ankara MKEK (Kapsülsan, Fişeksan, Roketsan, Elsa vb), Seydişehir Aliminyum ve Antalya Ferri Krom fabrikaları olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinde binlerce işçiye sağlık danışmanlığı ve check-up hizmeti verdi. Gezici Sağlık Merkezinde Tüm Batın Ultrasonografisi, Elektrokardiografi, Röntgen, Spektrofotometri, çeşitli kan ve idrar tahlilleri yapılabilecek teçhizat mevcuttu. Tek doktor olarak yardımcı sağlık personeliyle birlikte uzun süre sendika bünyesinde çalıştı.

Zonguldak Karaelmas Ün. Tıp Fak. Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’na Kasım 2001’de Yardımcı Doçent olarak atandı. Kurucu anabilim dalı başkanı olarak Histoloji Laboratuarı, Embriyoloji Laboratuarı, Hücre Kültürü Laboratuarı ve Görüntü Analiz Laboratuarını kurdu. Histoloji-Embriyoloji bölümünün Yüksek Lisans ve Doktora programlarını hazırladı. İki tane yüksek lisans tezinde danışmanlık yaptı. Tıp Fakültesi Öğrenci Bilgisayar Laboratuarının kurulup işletilmesi ve multimedya yardımıyla eğitim konularında görev aldı. Gonadotropinlerin oosit matürasyonu üzerine etkileri konulu bir projeyi tamamladı. Histoloji ve Embriyoloji dalında ders notlarını içeren iki adet kitap yazdı. Öğrencilerin eğitimi için hücreden sinir sistemine kadar histoloji sunularını ve Genel ve Özel Embriyoloji konularını içeren power point sunularını içeren 2 cd hazırladı.

Tıp Fakültesi’nde eğitim ve araştırma görevlerinin yanında Araştırma Hastanesi Muayene Komisyon Üyesi olarak çalışıyordu. 2005 yılında görevinden istifa ederek teklif aldığı Kentucky Üniversitesi (ABD) Diabet Araştırma Merkezinde postdoctoral fellowship olarak projelere başladı. Aynı zamanda memleketi olan Adana’da Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde Sağlıklı Yaşam merkezleri açtı. Organize Sanayide entegre tesisler kurarak şifalı bitkileri ekonomiye kazandırdı. Yüzlerce vatandaşımızı istihdam edecek bir sektöre katkıda bulundu. Başta TANSALP olmak üzere 43 çeşit ürünün formüllerini hazırladı. Tüm hastalara destek olmak amacıyla başta kanser konusu olmak üzere setler oluşturdu. Ankara, İzmir ve İstanbul’da yapılan doğal ürünler ve sağlıklı yaşam fuarlarına katıldı. Ege Üniversitesi ARGEFAR’da bitkilerle tedavi kursuna devam etti ve katılım belgesi aldı.

İntegratif Tıp ve Biorezonans konularına ilgi duyarak katıldığı kursta uluslar arası sertifika aldı. Antalya’da bir merkezin kurucu üyesi olarak görev aldı. Aynı zamanda çeşitli SPA merkezlerinde arındırma ve doğal yaşam departmanları kurdu. Avrupa’da CE sertifikası almış cihazlarla gezici biorezonans merkezleri oluşturdu. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda danışman olarak görev aldı. BİOTEST konusunda yapılan bir programın oluşturulmasında görev aldı. Binlerce kanser hastasının hücresel check-up sonuçlarını değerlendirip Türkiye’nin en büyük arşivini oluşturdu.

Bitkilerden özellikle çörek otundan TIMALP, keçi boynuzundan doğal insülin olan INSALP, soğan kabuğundan kemik erimesi için GUERALP etken maddelerini elde ederek bunların tamamlayıcı tıpta kullanılabilmelerini sağladı. Böylece bitkiler insan sağlığına daha fazla hizmet etmeye başladılar. Amerika, Avrupa, Asya ve Arap ülkelerine doğal ürünler ihracatı yapıyor. Henüz deneme aşamasında yüzlerce bitki özü araştırmaları devam etmektedir.

Ülke genelinde Sağlıklı Yaşam Seminerleri vermektedir. Yirmi yıllık tıp tahsilinin birikimini aktarmak amacıyla sunular hazırladı. Pratik örnekleriyle daha kaliteli ve uzun ömürlü bir hayatın nasıl sağlanabileceği konusunda yüzlerce insanla fikir alışverişinde bulunmaktadır. Halen basım aşamasında Bitkilerin Sihirli Dünyası adlı bir kitabı hazırlanmaktadır.

Uluslar arası alanda yayınlanmış 47, ulusal alanda 68 makale ve bildirisi bulunmaktadır. Bu akademik çalışmalar dünyanın en saygın dergilerinde yayınlanmıştır.

Ömer Coşkun 27 Şubat 2017 gece uzun süreden beri böbrek yetmezliği nedeni ile tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Cenaze töreni: Ömer Coşkun’un (47) cenazesinin 28 Şubat 2017 Salı günü Adana ili Çukurova ilçesi Kabasakal mezarlığında defnedileceği bilgisi alınmıştır. 

Merhumun bulunabileceği mezarının yeri: Adana ili / Çukurova ilçesi / Kabasakal mezarlığı / Şehitlik

GPS:

Haberdar et...