Emrihak nedeni: kalp krizi, Emrihak nedeni: Zayıflama hapı, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: İstanbul, Mesleği: Sporcu, Mesleği: Temizlik görevlisi, Mezarının yeri: Antalya, Ölüm yaşı: 40, Ölüm yeri: Antalya, Ölüm yılı: 2017, Ünlüler

Cenk Yanık

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: İstanbul

Doğum tarihi: 1977

Mesleği: Sporcu (Kung-fu; 3 yıl üst üste Küçükler Türkiye Şampiyonu, Halter; Türkiye, Avrupa şampiyonluğu, Dünya ikinciliği ve üçüncülüğünü, engelli sporcu olarak halterde en ağır kaldırışı gerçekleştirdiğini belirterek Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuran Cenk Yanık, başvurusunun onaylanmasını bekliyordu.), Temizlik görevlisi (Antalyaspor’un Atilla Konuk Tesisleri)

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 2

Ölüm yeri: Antalya (Antalyaspor’un Atilla Konuk Tesisleri)

Ölüm tarihi: 06.04.2017

Ölüm nedeni: Zayıflama hapı, Kalp krizi

Olay Haber: 06 Nisan 2017 Perşembe günü, Kung-fu’da 3 yıl üst üste Küçükler Türkiye Şampiyonu, Halter’de Türkiye şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu, Dünya ikinciliği ve üçüncülüğünü bulunan Cenk Yanık (40) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Cenk Yanık kimdir: İstanbul’da doğan Cenk Yanık, 9 yaşında babasının çalıştığı fabrikanın 3’üncü katından düşmesi sonucu başına aldığı darbeyle sağ gözünde körlük, sol gözünde de görme kaybı oluştu. Çocukluğunda yaşadığı görme engeli nedeniyle zorluk çeken Cenk Yanık, ortaokulda eğitim hayatını sonlandırdı. Görme engelli çocuk olarak sporla hayata tutunan Cenk Yanık, kung- fu ve futbola başladı. Kung-fu’da 3 yıl üst üste Küçükler Türkiye Şampiyonu olmayı başaran Cenk Yanık, futbolda da Zeytinburnuspor’un altyapısında oynadı. Cenk Yanık, yaşadığı kaza nedeniyle ilerleyen yıllarda sol gözündeki görme kaybının da artması nedeniyle sporu bırakmak zorunda kaldı.

Ailesiyle Antalya’ya yerleşen Cenk Yanık, yeni bir sayfa açtığı hayatında, görme engelli birey olarak gençlik yıllarını da sıkıntılarla geçirdi. Antalya’da gazete dağıtıcılığı yapan ve farklı işlerde çalışan Cenk Yanık, engeli nedeniyle iş hayatında başarıyı yakalayamadı. Milli sporcu, 5 yıl önce iş aradığı dönemde hobi olarak spor salonunda antrenman yaparken, halter antrenörü tarafından keşfedildi. Antrenörün yönlendirmesiyle haltere başlayan Cenk Yanık, 1 yılda milli takıma seçildi. Görme engeli ve işsizlik nedeniyle zor günler geçiren Cenk, halter sporuyla yeniden hayata tutunarak Türkiye, Avrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği ve üçüncülüğünü kazandı. Engelli sporcu olarak halterde en ağır kaldırışı gerçekleştirdiğini belirterek Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuran Cenk Yanık, başvurusunun onaylanmasını bekliyordu.

Spordaki kariyerini dünya şampiyonluğu ile taçlandırmayı, iş hayatında başarılı olmayı hedefleyen Cenk Yanık, uzun yıllar işsiz kaldıktan sonra Antalyaspor’un Atilla Konuk Tesisleri’nde iş buldu. Temizlik işçisi olarak göreve başlayan Cenk Yanık, 3 aydır hem temizlik işçisi olarak çalışıp, bazı akşamlar da antrenman yaparak spora devam ediyordu. Bu sabah işe gitmek için kurduğu saatinin alarm sesine uyanmaması üzerine Cenk’e seslenen yakınları, milli sporcunun hareketsiz bedeniyle karşılaştı. Eve çağrılan sağlık ekipleri tarafından Lara bölgesindeki özel bir hastaneye götürülen milli sporcunun kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

 

Haberdar et...