Emrihak nedeni: Helyum zehirlenmesi, Erkek, Medeni hali: bekar, Memleketi: Ankara, Mesleği: Öğrenci, Mezarının yeri: Ankara, Ölüm yaşı: 9, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm yılı: 2017

Muhammed Eymen Bayram

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Ankara

Doğum tarihi: 2008

Mesleği: Öğrenci (Gölbaşı Nesibe Aydın Koleji)

Medeni hali: Bekar

Çocuk sayısı: Yok

Ölüm yeri: Ankara

Ölüm tarihi: 06.04.2017

Ölüm nedeni: Helyum zehirlenmesi

Olay Haber: Ankara Gölbaşı Nesibe Aydın Koleji 3-F sınıfı öğrencisi olan Muhammet Eymen Bayram, 2 Nisan Pazar günü arkadaşları ile birlikte doğum günü kutlamasında uçan balon aldı. Bayram, doğum günü sonrası evinde bulunan uçan balonundaki helyum gazını soludu. Gazı solumasından sonra sırada bayılan Bayram, ailesi tarafından kaldırıldığı özel bir hastanedeki ilk müdahalenin ardından Gazi Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi.Yoğun bakıma alınan Bayram, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Gazi Hastanesi’ndeki yetkililerden alınan bilgilere göre, Muhammet Eymen Bayram’ın ölüm nedeni, ‘Helyum zehirlenmesine bağlı septik şok’ olarak olduğu belirtildi. Ruhuna el Fatiha

Yeğenini kaybetmekten büyük üzüntü duyduklarını söyleyen amcası Kasım Bayram, yeğeni Muhammet Eymen Bayram’ın helyum gazını sesini inceltip komiklik yapmak için çektiğini anlattı. Kasım Bayram, şunları söyledi:

“Helyum gazının  sesini incelttiğini ve komik bir ses çıkartacağını düşünerek gazı çekmiş ve ciğerlerine baskı yapmış ve kalbi durmuş. Hastaneye yetiştirildi ve kalbini çalıştırdılar, ama durumu kritik olduğundan 3 gün hastanede yoğun bakımda kaldı, sonra yaşamını kaybetti. Yeğinim Bayram, televizyondan gördükten sonra sesini incelttiği gerekçesiyle balondan helyum gazını çekmiş olabilir. Helyum gazının insanlara ne kadar zararlı olduğunu anlatamadılar. Helyum gazı çok canlar yakıyor. Bunun önüne bir türlü geçilemedi.”

Hacı Hasan Mahalle Muhtarı M. Mükerrem Çelik ise Muhammet’in mezarı başında yaptığı konuşmada, “Çocuklar için sakıncalı helyum gazının ve diğer ürünlerin devlet eliyle yetkili kişilerle tespit edilerek canların yanmaması için gereğini tüm yetkilerden istiyorum” dedi.

Merhumun bulunabileceği mezarının yeri: Ankara ili / Gölbaşı ilçesi / Hacıhasan mahallesi

GPS:

Haberdar et...