Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Tunceli, Mesleği: Avukat, Mesleği: Siyasetçi, Mezarının yeri: İstanbul, Ölüm yaşı: 72, Ölüm yeri: Amerika, Ölüm yılı: 2017, Ünlüler

Mehmet Moğultay

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Tunceli

Doğum tarihi: 1945

Mesleği: Avukat, Siyasetçi

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 3

Ölüm yeri: Amerika Birleşik Devletleri

Ölüm tarihi: 05.07.2017

Ölüm nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler

Olay Haber: 05 Temmuz 2017 Çarşamba günü, 49 ve 50. hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı görevlerinde bulunan Mehmet Moğultay (72) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Mehmet Moğultay kimdir: Tunceli’de 1945’te dünyaya gelen Mehmet Moğultay, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

1969-1987 tarihleri arasında serbest avukatlık yapan Moğultay, 1987-1999 yılları arasında TBMM 18’inci, 19’uncu ve 20’nci dönemlerinde İstanbul milletvekili seçildi.

Moğultay, Sosyaldemokrat Halkçı Parti’de ve CHP’de Genel Sekreter Yardımcısı, MYK üyesi ve Parti Meclisi üyesi seçilerek, bu partilerin üst düzey kademelerinde görev aldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, TBMM Başkanvekili ve TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonu Başkanı olarak da görev yapan Moğultay, 1991-1995 yılları arasında 49. ve 50. DYP-SHP koalisyon hükümetlerinde ve sonrasında CHP ve SHP’nin, CHP adı altında birleşmesiyle DYP-CHP koalisyon hükümetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...