Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Erkek, Mesleği: Öğretim görevlisi, Mezarının yeri: Ankara, Ölüm yaşı: 69, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm yılı: 2017, Ünlüler

Mustafa Akgül

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Doğum tarihi: 10.05.1948

Mesleği: Öğretim görevlisi (Doç. Dr. Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi)

Medeni hali: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm yeri: Ankara

Ölüm tarihi: 13.12.2017

Ölüm sebebi: Yaşlılığa bağlı sebepler

Olay Haber: 13 Aralık 2017 Çarşamba günü Türkiye’nin internet ile tanışmasında önemli katkıları olan “İnternetin Babası” lakaplı Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül (69) bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Mustafa Akgül biyografi:

1970’de ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden, 1974 ODTÜ Matematik Bölümünden mezun oldu, 1981’de Waterloo University’den (Kanada) Combinatorics and Optimization üzerine doktora derecesini aldı.

İnternet Kurulu, Kamunet Teknik Kurulu, TOBB Sektör Kurulu üyelikleri ve Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yapan Akgül, İnternet Teknolojileri Derneği ve Linux Kullanıcıları Derneği başkanlık görevlerinde de bulundu.

İnet-tr İnternet Konferansları, Akademik Bilişim ve İnternet Haftası’nı düzenleyen ekibin başında yer alan Akgül, ilk basılı Türkçe internet kitabı olan “İnternet: Bilgiye Erişimin Yeni Araç ve Olanakları”nın yazarıydı.

University of Delaware ve North Carolina State University’de misafir hocalık yapan Akgül, 1987’den beri Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi olarak çalışıyordu.

Cenaze töreni: Mustafa Akgül’ün (69) cenazesi, 15 Aralık 2017 Cuma günü Doğramacızade Ali Paşa Cami’sinde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığında defnedilecektir.

Merhumun bulunabileceği mezarının yeri: Ankara ili / Yenimahalle ilçesi / Karşıyaka mezarlığı

GPS:

Haberdar et...