Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Kadın, Medeni hali: evli, Memleketi: Ankara, Mesleği: Ressam, Mesleği: Ses sanatçısı, Mezarının yeri: Ankara, Ölüm yaşı: 85, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm yılı: 2018, Ünlüler

Gönül Akın

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Kadın

Doğum yeri: Ankara

Doğum tarihi: 05.03.1933

Mesleği: TRT Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı, Ressam

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 1

Ölüm yeri: Ankara

Ölüm tarihi: 16.02.2018

Ölüm sebebi: Yaşlılığa bağlı sebepler

Olay Haber: 16 Şubat 2018 Cuma günü TRT Ankara Radyosu Türk sanat müziği ses sanatçısı ve ressam Gönül Akın (85) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Gönül Akın kimdir?

5 Mart 1933’te Ankara’da doğdu. İltekin İlkokulu’nda, İkinci Ortaokul’da ve Ankara Kız Lisesi’nde okudu. Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. Sanat hayatına, 1953’te Ankara Radyosu’nda başladı. 1961 yılında «En Beğenilen Ses Sanatçısı» seçildi. TRT Ankara Radyosu’ndan kendi isteğiyle emekli oldu.

Resime ilgisi çocukluk yıllarında başlayan Gönül Akın, 1962 yılında Ankarada’ki en önemli atölyelere devama başladı. İlk hocası ressam Nüzhet İslimyeli’dir.Türk Amerikan Derneği Lütfü Günay Atölyesi’nde uzun yıllar eğitim gördü. Daha sonra Eşref Üren ve Cihangir Vefa Öztürk ile çalışmalar yaptı. 

1986’da ABD’nin Maryland eyaletindeki University of Maryland’da suluboya ve akrilik kurslarına devam etti. Yurtiçi, Avrupa ve A.B.D.’de pek çok karma sergiye ve Türkiye’de devlet resim sergilerine katıldı. Dört tablosu T.C. Kültür Bakanlığı tarafından Devlet Arşivi için satın alındı.

1988’de ABD Virginia eyaleti jürili resim sergisine iki resmi ile girdi ve jüri tarafından seçilerek sergilenme belgesi almıştır. Türkiye Ressamlar Derneği’nin, A.B.D. Maryland Güzel Sanatlar Birliği’nin, Dünya Kadın Sanatçılar Birliği’nin (U.F.A.C.S.I.), ve Washington Ulusal Kadın Sanatçılar Müzesi’nin üyesidir.

Cenaze töreni: Gönül Akın’ın (85) cenazesi, 17 Şubat 2018 Cumartesi günü Ankara Kocatepe Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Ankara ili / Çankaya ilçesi / Cebeci Asri mezarlığı

GPS:

Haberdar et...