Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Kadın, Medeni hali: evli, Memleketi: Ankara, Mesleği: Dizi oyuncusu, Mesleği: Opera sanatçısı, Mesleği: Ressam, Mesleği: Sinema sanatçısı, Mezarının yeri: İzmir, Ölüm yaşı: 88, Ölüm yeri: İzmir, Ölüm yılı: 2018, Ünlüler

Sevda Aydan

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Kadın

Doğum yeri: Ankara

Doğum tarihi: 1930

Mesleği: Opera Sanatçısı, Sinema sanatçısı, Tiyatro sanatçısı, Dizi oyuncusu, Ressam

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 2

Ölüm yeri: İzmir ili / Alsancak Devlet Hastanesi

Ölüm tarihi: 06.04.2018

Ölüm sebebi: Yaşlılığa bağlı sebepler

Olay Haber: 06 Nisan 2018 Cuma günü sabah saatlerinde, Kaynanalar dizisinde canlandırdığı Tijen karakteriyle tanınan Opera sanatçısı, Sinema sanatçısı, Dizi oyuncu, Ressam Prof.Dr. Sevda Aydan (88) İzmir’de Alsancak Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Sevda Aydan (88) kimdir?

Ankara Devlet Konservatuvarı Şan (1951) ve Opera (1953) bölümlerini bitirdi. Ankara Devlet Operasında Traviata operası ile sanat hayatına atılan sanatçı, Manon Lesco, Salome ve Carmen operalarında başrolde oynadı. 1962’de Rusya’nın çağrısı üzerine Erivan, Tiflis ve Baku operalarında sahneye çıktı ve çeşitli ülkelerde konserler verdi. 196 ‘de Ankara Devlet Operası’ndan ayrılan sanatçı çeşitli gazino ve kulüplerde hafif batı müziği alanında çalıştı. Televizyon dünyasında TRT’nin TV dizisi Kaynanalar’daki Tijen rolü ile tanındı.

Sevda Aydan, eski milli basketbolcu Efe Aydan ve tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ege Aydan’ın annesidir.

TÜRKİYE’NİN İLK SİT-COM’UNDA OYNADI

Türkiye’nin ilk sit-com dizisi olan Kaynanalar’ın ilk yayınlandığı tarih 1974’tür. Anadolu’dan İstanbul’a göç etmiş Nuri Kantar ve ailesinin İstanbul’a uyum sağlayıp kendi geleneklerinden uzaklaşmamak için verdikleri çaba ve zengin olma hayalleri anlatılan dizi, 2004 yılına kadar devam ederek çok büyük bir başarıya imza atmıştır.

Cenaze töreni: Sevda Aydan’ın (88) cenazesi 07 Nisan 2018 Cumartesi günü Alsancak Hocazade Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Alaçatı Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: İzmir ili / Çeşme ilçesi / Alaçatı mezarlığı

GPS:

Haberdar et...