Emrihak nedeni: Trafik kazası, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Konya, Mesleği: Profesör, Ölüm yaşı: 84, Ölüm yeri: İzmir, Ölüm yılı: 2018

Namık Çevik

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Konya ili / Beyşehir ilçesi

Doğum tarihi: 1934

Mesleği: Profesör Doktor

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 2

Ölüm yeri: İzmir ili / Çiğli ilçesi

Ölüm tarihi: 08.05.2018

Ölüm sebebi: Trafik kazası

Olay Haber: 08 Mayıs 2018 Salı günü İzmir ili Çiğli ilçesinde, bankadaki işlerini hallettikten sonra yolun karşısına geçmeye çalışan Prof. Dr. Namık Çevik (84), hızla gelen bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

NAMIK ÇEVİK KİMDİR?

1934 yılında Konya/Beyşehir’de doğdu, 1953’te Konya Lisesi’nden, 1959’da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları eğitimini, Ankara Üniversitesi Hacettepe Çocuk Sağlığı Enstitüsü’nde 1963’te tamamlayarak uzman oldu. 1963-1965 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Virginia Eyaleti Charlottesville şehrinde bulunan Virginia Üniversitesi’nde, 1965-1966 yıllarında New York Memorial Kanser Hastanesi ve Sloan Kettering Araştırma Enstitüsü’nde “Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Yan Dal Uzmanlık” eğitimini tamamladı.

1967-1970 yıllarında Ankara Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Dr. Sami Ulus Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak çalıştı. 1969’da Üniversite Doçenti unvanını aldı. 1970-1971 yıllarında Konya Askeri Hastanesi’nde askerlik hizmetini tamamladıktan sonra 1971’de Ankara Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Doçentliğe ve kendi kurmuş olduğu Pediatrik Onkoloji Ünitesi Başkanlığı’na atandı. 1972’de Çocuk Hematoloji ve Çocuk Onkolojisi Yan Dal Uzmanlıklarını aldı.

1975 yılında Profesörlüğe yükseltildi.

Mart 1981’de Hacettepe Üniversitesi Başhekimliğine, Haziran 1981’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığına, Aralık 1981’de Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Müdürlüğüne getirtildi. Her üç görevi de 31 Temmuz 1987 tarihine kadar sürdürdü.

1 Ağustos 1987’de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı. 6 Ağustos 1996 tarihine kadar bu görevi iki dönem yürüttü. 1987-1992 yılları arasında Manisa-Demirci, Aydın, Denizli ve Muğla’da yapılan akademik yatırımlarla, adı geçen kentlerde yeni üniversiteler kurulmasına katkıda bulundu. 15 Temmuz 1998 tarihinde kendi isteğiyle emekli oldu. Ağustos 2000 tarihinde PETKİM Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Bir yıl sonra bu görevinden ayrıldı.

1 Mayıs 2000’de Başkent Üniversitesi Rektör Danışmanlığına getirildi. Ocak 2004’den beri Başkent Üniversitesi Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

Prof. Dr. Namık Çevik’in Üyesi ve Başkanı olduğu Vakıf ve Dernekler:

Milli Pediatri Derneği üyesi olup, üç yıl süreyle başkanlığını yapmıştır. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Vakfı kurucu üyesi olup, 1996’dan beri başkanlığını yürütmektedir. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği üyesi. International Pediatric Oncology Association (SİOP) üyesi. Türk Hematoloji Derneği Asil Üyesi. Ortadoğu ve Akdeniz Ülkeleri Pediatri Dernekleri (OMEPS) üyesi olup, bir dönem başkanlığını yürütmüştür. Çocuk Sağlığını Koruma Vakfı Kurucu Üyesi. Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı Kurucu Üyesi ve Rektörlüğü süresince başkanı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı (TIPVAK) kurucu üyesi ve başkanlığı yapmıştır. Tekstil Araştırma ve Geliştirme Vakfı (TARGEV) kurucu üyesi. İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi. Konyalılar Vakfı (KONVAK) üyesi.

NAMIK ÇEVİK ÖDÜLLERİ

Çeşitli kuruluşlardan aldığı 110 civarındaki plaket ve ödüllerin yanı sıra, ESİAD (Ege Sanayici İşadamları Derneği) tarafından 1993 yılında verilmiş olan ‘Üstün Hizmet Ödülü’, TBÖK (Türk Başarı Ödülleri Kurulu) tarafından verilmiş olan ‘Dr. Behçet Uz 20. Yüzyıl İzmir Başarı Ödülü, SHÇEK (Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu) Danışma Kurulu Üyesi olarak 15 yıl boyunca yapmış olduğu hizmetlerden dolayı verilmiş olan ‘’Üstün Hizmet Ödülü’’ ve Altın Madalya ile onurlandırılmıştır.

Prof Dr. Namık Çevik’in, 39’u yabancı dilde olmak üzere 89 yayını, 42’si uluslararası kongrelerde sunulmuş 92 bildirisi ve yayınlanmış 3 kitabı bulunmaktadır.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...