Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Ankara, Mesleği: Gazeteci, Mesleği: Yazar, Mezarının yeri: İstanbul, Ölüm yaşı: 85, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm yılı: 2018, Ünlüler

Tevfik Güngör Uras

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Ankara

Doğum tarihi: 22.07.1933

Mesleği: Gazeteci, Yazar

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 1

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm tarihi: 19.08.2018

Ölüm sebebi: Yaşlılığa bağlı sebepler

Olay Haber: 19 Ağustos 2018 Pazar günü Milliyet Gazetesi ekonomi yazarı Tevfik Güngör Uras (85), İstanbul Şişli’de tedavi gördüğü özel bir hastanede hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Cenaze töreni:  Tevfik Güngör Uras’ın (85) cenazesi 22 Ağustos 2018 Çarşamba günü Bebek Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Prof. Dr. Tevfik Güngör Uras, 22 Temmuz 1933 doğumlu Türk gazeteci ve yazardır.

İlk ve orta öğrenimini Ankara’da TED Yenişehir Koleji’nde tamamlayan Güngör Uras; 1955 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ‘Mali Şube’sinden mezun olmuş, 1988’de Boğaziçi Üniversitesi’nde doçentliğe hak kazanmış, 1994’te Marmara Üniversitesi’nde Profesör olmuştur.

Çalışma hayatına Halk Bankası Genel Müdürlüğü ile başlayan Uras, daha sonra Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, İktisadi Planlama Dairesi Uzmanı olarak görev yaptı. 1974 – 1980 yılları arasında TÜSİAD Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Aksigorta İdare Meclisi Başkanlığı yapan Güngör Uras, 1993 yılına kadar İ.Ü. İktisat Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi, 2001 yılına kadar da Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 1968 yılında Türkiye İktisat Gazetesi`nde köşe yazarlığına başlayan Uras, sırasıyla Rapor, Tercüman, Güneş, Sabah, Yeni Yüzyıl, Dünya ve Milliyet gazetelerinde köşe yazarlığını sürdürdü.

Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: İstanbul ili / Sarıyer ilçesi / Aşiyan mezarlığı

GPS:

Haberdar et...