Bilgi havuzu

Cenaze Duası

Haberdar et...

God’s-Always-Open-Door

Erkek cenazesi için cenaze duası Arapça okunuşu

Allahümma’ğfir lihayyina ve meyyitina ve şahidina ve gaibina ve zekerina ve ünsana ve sagyrina ve kebirina. Allahümme men ahyeytehü minna fe ahyihi ale’l islam ve men teveffeytehü minna fe teveffehü ale’l iman. Ve hussa haze’l meyyite bi’r ravhi ve’r rahati ve’l mağfireti ve’r rıdvan. Allahümme in kane muhsinen fe zid fi ihsanihi ve in kane müsien fe tecavez anhü ve lakkihi’l emne ve’l Büşra ve’l keramete ve’z zülfa, bi rahmetike ya erhame’r – rahimin.

Kadın cenazesi için cenaze duası Arapça okunuşu

Allahümma’ğfir lihayyina ve meyyitina ve şahidina ve gaibina ve zekerina ve ünsana ve sagyrina ve kebirina. Allahümme men ahyeytehü minna fe ahyihi ale’l islam ve men teveffeytehü minna fe teveffehü ale’l iman. Ve hussa hazihi’l meyyite bi’r ravhi ve’r rahati ve’l mağfireti ve’r rıdvan. Allahümme in kanet muhsineten fe zid fi ihsaniha ve in kanet musieten fe tecavez anha ve lakkiha’l emne.

Erkek ve Kadın cenazesi için cenaze duası Türkçe anlamı (Duanın metni kadınlara göre değiştirilmesine rağmen anlam değişmemektedir.)

Allah’ım! Dirimizi, ölümüzü, burada olanımızı, olmayanımızı, erkeğimizi, kadınımızı, büyüğümüzü, küçüğümüzü mağfiret buyur ve bağışla. Allah’ım! Aramızdan yaşatacaklarını İslam üzere yaşat, öldüreceklerini İslam üzere öldür. Şuradaki ölüye kolaylık ve rahatlık ver ve onu bağışla. Bu kişi iyi bir kimseyse sen onun iyiliğini arttır, eğer günahkar ve kötüyse Sen merhametin ve rahmetinle bunları görmezden gel. Ona güven, müjde yakınlık ve ikramla mukabele et. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi olan Allah’ım!.

Erkek çocuk için cenaze duası Arapça okunuşu

Allahümma’ğfir lihayyina ve meyyitina ve şahidina ve gaibina ve zekerina ve ünsana ve sagyrina ve kebirina. Allahümme men ahyeytehü minna fe ahyihi ale’l islam ve men teveffeytehü minna fe teveffehü ale’l iman. Allahümmec’alhü lena feratan vec’alhü lena ecran ve zuhra. Allahüm mec’alhü lena şafian ve müşeffean.

Kız çocuk için cenaze duası Arapça okunuşu

Allahümma’ğfir lihayyina ve meyyitina ve şahidina ve gaibina ve zekerina ve ünsana ve sagyrina ve kebirina. Allahümme men ahyeytehü minna fe ahyihi ale’l islam ve men teveffeytehü minna fe teveffehü ale’l iman. Allahümme’alha lena feratan vec’alha lena ecran ve zuhra. Allahümmec’alha lena şafiaten ve müşeffeaten.

Erkek ve Kız çocuk için cenaze duası Türkçe anlamı

Allah’ım! Dirimizi, ölümüzü, burada olanımızı, olmayanımızı, erkeğimizi, kadınımızı, büyüğümüzü, küçüğümüzü mağfiret buyur ve bağışla. Allah’ım! Aramızdan yaşatacaklarını İslam üzere yaşat, öldüreceklerini İslam üzere öldür. Allah’ım Sen onu bizim için önden gönderilen sevap vesilesi yap, ona ecir vesilesi ve ahiret azığı eyle, onu şefaati kabul edilen şefaatçi eyle!

Haberdar et...