Emrihak nedeni: Alzheimer, Kadın, Medeni hali: Dul, Memleketi: Ankara, Mesleği: Gazeteci, Mezarının yeri: İstanbul, Ölüm yaşı: 87, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm yılı: 2015, Ünlüler

Leyla Umar

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Leyla Umar

Cinsiyeti: Kadın

Doğum yeri: Ankara

Doğum tarihi: 1928

Mesleği: Gazeteci

Medeni hali: Dul

Ölüm yeri: Suadiye / İstanbul

Ölüm tarihi: 16.11.2015

Ölüm nedeni: Alzheimer

Biyografi: Atatürk’ün dostu Mithat Alam’ın torunu olan Umar, 1927 senesinde doğdu. 1950 senesinde mühendis Mehmet Ali Ekşigil’le evlendi. Umar’ın bu ilk evliliği 1955’te bitti. Boşandıktan sonra Milliyet Gazetesi’ndeki ‘İngilizce bilen muhabir aranıyor’ ilanına başvurup, uzun yıllar Milliyet Gazetesinde tek kadın gazeteci olarak çalıştı. 10 yılı ABD Temsilciliği olmak üzere 22 yıl boyunca Milliyet’te çalışan Umar, 4 yıl Londra’da BBC’nin Türkçe bölümünde görev yaptı ve Vatan gazetesinde yazılarını sürdürdü.

1958’de de gazeteci— ve oyun yazarı Refik Erduran’la ikinci evliliğini yaptı.

Londra ve Amerika’da uzun yıllar yaşarken Milliyet’e bağlılığı devam eden Leyla Umar, 1977 yılında Türkiye’ye döndüğünde ikinci eşi Refik Erduran’dan ayrıldı. Aynı yıl 22 yıl boyunca çalıştığı Milliyet’ten de emekli oldu. Uzun yıllar ‘bağımsız gazeteci’ olarak çalıştı.

Leyla Umar, uluslararası düzeyde ün yapmış kişilerle yaptığı özel söyleşilerle de tanındı. Umar’ın söyleşi yaptığı ünlüler arasında Fidel Castro, Nelson Mandela, Yaser Arafat, Humeyni, Desmund Tutu, Prenses Diana ve Placido Domingo yer alıyor.

Cenaze Namazı: 18 Kasım 2015 Çarşamba öğle namazına müteakip Teşvikiye Camisinde.

Merhumenin bulunabileceği mezarın yeri;

İstanbul / Zincirlikuyu mezarlığı

GPS:

Haberdar et...