Emrihak nedeni: kalp krizi, Erkek, Medeni hali: bekar, Memleketi: Amasya, Mesleği: Dizi oyuncusu, Mesleği: Öğretmen, Mesleği: Sinema sanatçısı, Mezarının yeri: Amasya, Ölüm yaşı: 66, Ölüm yeri: Adana, Ölüm yılı: 2018

Yakup Yavru

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Amasya

Doğum tarihi: 01.03.1952

Mesleği: Öğretmen, Dizi Oyuncusu, Sinema Sanatçısı

Medeni hali: Bekar

Çocuk sayısı: Yok

Ölüm yeri: Adana

Ölüm tarihi: 25.09.2018

Ölüm sebebi: Kalp krizi

Olay Haber: 25 Eylül 2018 Salı günü, 25. Adana Film Festivali için Adana’da bulunan ünlü oyuncu Yakup Yavru (66), açılış töreni sonrası geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Yakup Yavru, (d. 1 Mart 1952; Yavru, Amasya), Türk oyuncu. Öğretmen Okulu bitiren Yakup Yavru, vazifesi gereği birçok şehirde görev yapmıştır. Öğrencilik yıllarında da tiyatro ile ilgilenmiş olan Yavru, sinema ve televizyon dünyasına başarılı projeleri ile adım atmıştır.

Öğretmenlik yaptığı dönemde tiyatro ile de ilgilenmeye başlayan Yakup Yavru, “Bana Sevgiyi Anlat” isimli dizi ile oyunculuk kariyerine başladı. “Böyle Mi Olacaktı?”, “İkinci Bahar”, “Marziye”, “Unutabilsem”, “En Son Babalar Duyar”, “Kınalı Kar”, “Mihriban”, “Geniş Aile”, “Papatyam” gibi televizyon yapımlarında yer alan Yavru birçok reklam filminde de yer aldı.

Yakup Yavru ayrıca; “Babam ve Oğlum”, “Kutsal Damacana”, “Recep İvedik”, “Destere”. “Ceberrut”, “Baş Belası”, “Benzersiz”, “Aşka Geldik”, “Kiraz Mevsimi” gibi filmlerde de rol aldı.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun bulunabileceği mezarının yeri: Amasya ili / Tekirdede mezarlığı (Yakup Yavru ölmeden önce Tekirdede Mezarlığı’nda kendisine mezar yaptırmıştır.)

GPS:

Haberdar et...