Emrihak nedeni: cinayet, Kadın, Medeni hali: bekar, Memleketi: Mersin, Mesleği: Öğrenci, Mezarının yeri: Mersin, Ölüm yaşı: 20, Ölüm yeri: Mersin, Ölüm yılı: 2015

Özgecan Aslan

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

özgecan aslan

özgecan aslan

özgecan aslan

Cinsiyeti: Kadın

Doğum yeri: Mersin

Doğum tarihi: 22.10.1995

Mesleği: Öğrenci

Medeni hali: Bekar

Ölüm yeri: Mersin / Tarsus

Ölüm tarihi: 11.02.2015

Ölüm nedeni: Cinayet

Özgecan’ın cesedi, Cinderesi yatağında yüzünün ve vücudunun bir bölümü yanmış halde bulundu. Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ceset yandığı için kimlik tespiti Özgecan’ın kıyafetleri üzerinden yapılabildi.

Özgecan Aslan nasıl öldürüldü.

Katilinin ifadesi;

‘KARNINA VE GÖĞSÜNE VURDUM’

Genç kızın güzergahın değiştiğini fark edince kendisine tepki gösterdiğini bunun üzerine geri döndüğünü belirten Altındöken, vahşet anını şu cümlelerle anlattı:

“Yolda yüksek sesle ‘Neden buradan gidiyorsun?’ dedi. Ben de ‘Gıcıklandın herhalde sen normal yola iniyoruz’ dedim. Daha sonra bana ikinci defa vurdu ve boynumu tırnaklarıyla cırmaladı, dikiz aynasından biber gazı çıkardığını ve sıktığını gördüm. Aracı yolun kenarına durdurdum ve arka tarafa geçtim. Kapıyı kumanda ile açtım ve içeri girer girmez yüzümü cırmaladı, buna çok sinirlendim ve ben de iki elimle saçından tutarak itekledim. İkinci koltuk ve üçüncü koltuk arasına düştü. Sonra bana saldırmak için geri kalkarken ayağımın tabanı ile karın ve göğüs bölgesine 2-3 defa vurdum. Tekrar yerden kalkmak isterken ben boyun bölgesinde kan gördüm. Bunun üzerine tekrar bir tekme daha vurdum. Bu defa orta koridora düştü ve muhtemelen düşerken kafasını yere çarpmış olabilir. Koridorda hareketsiz yatıyordu. Ben de şoför koltuğuna geçtim ve hareket ettim. D-400 Karayolu’na indiğimde yerde yatıyor ve hiçbir tepki vermiyordu.”

ARKADAŞI YAKMAYI, BABASI HASTANEYİ ÖNERMİŞ

Bunun üzerine panikleyerek arkadaşı Fatih Gökce’yi arayıp yanına çağırdığını belirten katil zanlısı, bir arkadaşıyla birlikte yanına gelen Fatih’in kendisine ‘Ya bir yere atacağız ya da iz kalmasın diye yakalım’ dediğini, ardından da arkadaşını telefonla arayarak bir litre benzin istediğini iddia etti. Benzin geldikten sonra kendisinin minibüsle, Fatih’in ise benzini getiren arkadaşıyla birlikte yola çıktıklarını ifade eden Altındöken, “Yolda giderken babamı arayıp ‘Sokağın başına çıksana’ dedim. Babam gelince ‘Kavga ettim, arabada yatıyor, öldü mü kaldı mı bilmiyorum’ dedim. Babam şaşırdı kaldı ve ‘Hastaneye götürelim, baktıralım’ dedi. Daha sonra eve gittim ve babam yüzüme ne olduğunu sordu ben de kavga ettiğimi söyledim” diye konuştu.

‘YAŞIYORDU, ELLERİNİ KESTİM’

Ahmet Suphi Altındöken, daha sonra Fatih Gökce’nin de yanına geldiğini belirtip genç kızı nasıl öldürdüğünü şu sözlerle anlattı:

“Üçümüz bir aradayken ‘Ne diyorsunuz ne yapalım ne yapalım?’ dedim. Babam ‘Fazla geç olmadan hastaneye götürelim’ dedi, Fatih de ‘Ölmüşse veya hastaneye giderken ölürse başımıza bela olur. Git bak yaşıyor mu yaşamıyor mu, yaşıyorsa ortadan kaldıralım’ dedi. Yaşayıp yaşamadığına baktım, hızlı bir şekilde nefes aldığını gördüm. Fatih, ‘Boğazı falan kesikse şimdi işini bitir, şimdi ölsün ortadan kaldıralım’ dedi. Otobüste bulunan bıçağı sol kapı gözünden alıp araç içerisine girdim, bıçağı boğazına, boynunun şah damarına doğru soktum. O panikle bir iki defa daha boğazına soktum çıkardım. Araçtan inip Fatih’e boğazını kestiğimi söyledim. Bu sırada bayandan harıltılı bir şekilde nefes alıp verme sesi ve öksürük sesi geliyordu. Fatih bu sesi duyunca ‘Oğlum madem yaptın yüzünü cırmalamış, kızın tırnaklarına kimliğini bırakmış gibisin’ dedi.’Ne yapayım?’ diye sordum o da bana ‘Ellerini kes’ dedi. Bu sırada Fatih aracının ön tamponuna koyduğum bıçağı alıp bana verdi ben de o panikle araca girdim. Bu sırada bayandan hala harıltılı bir ses geliyordu ve yaşıyordu. Bayanın iki elini de bileklerinden kestim.”

‘ELLERİ TUVALETİN KLOZETİNE SAKLADIM’

Anlattıklarıyla kan donduran Altındöken, ellerini kestiği Özgecan’ın halen hayatta olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Tam araçtan inerken bana yanımıza geldi ve ‘Arabadan ses geliyor, hırıltı geliyor’ dedi. Kendisine ‘Poşet getir’ dedim. Babamın evden getirdiği poşetin içerisine kesmiş olduğum elleri koydum. Araçtan inerek babamın evinin alt katındaki kullanılmayan tuvaletin klozetinin içine sakladım. Babam poşeti koyduğumu gördü ancak içinde ne olduğunu görmedi.”

‘BENZİNİ ÜZERİNE DÖKÜP YAKTIM’

Özgecan öldükten sonra kendi aralarında bundan sonra ne yapacaklarını konuştuklarını söyleyen Altındöken, genç kızı nasıl yaktığını şu sözlerle anlattı:

“Fatih, ‘Çuvala koyalım, birkaç bir yerde saklayalım sonra icabına bakarız’ dedi, ben de ‘O kadar uğraşmayalım’ dedim. Fatih de ‘Götürüp bir yere gömeceğiz ya da çuvalda bekleteceğiz’ dedi. Ben de ‘Buradan çıkalım bir çaresine bakarız’ dedim. Bayanın ellerini bileklerinden kestikten sonra harıltı sesleri geldi, araca babamla tekrar bindiğimizde ses yoktu. Daha sonra cesedi yaktığımız yere gittik. Bayanı ayaklarından sürükleyerek araçtan indirdim, aşağıda uçurumun kenarına bıraktım. Kendisi kayarak 5-10 metre gitti. Babama ‘Benzin dolu şişeyi ver’ dedim. Babam da bana 5 TL’lik alınan küçük şişeyi ve çakmağı uzattı. Ben aşağıya inerken panikle elimden şişeyi ve çakmağı düşürdüm. Sonra yukarı çıkarak büyük benzin bidonunu babamdan istedim. Benzin bidonuyla birlikte babamın çakmağını ve gazete parçası alarak tekrar bayanın yanına gittim. Benzini üzerine döküp gazete parçasını yakarak üzerine attım. Daha sonra hızla yukarı çıktım.”

Kaynak: Doğan Haber Ajansı (DHA)

http://www.dha.com.tr/ozgecan-cinayetinde-caninin-ifadesi-kan-dondurdu_873884.html

Merhumun bulunduğu bulunacağı mezarın yeri;

Mersin / Şehir Mezarlığı

GPS:

Haberdar et...