Emrihak nedeni: cinayet, Erkek, Medeni hali: bekar, Memleketi: Van, Mesleği: İşsiz, Ölüm yaşı: 23, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm yılı: 2015

Ahmet Süvari

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

ahmet süvari

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Van / Gürpınar

Doğum tarihi: 1992

Mesleği: İşsiz

Medeni hali: Bekar

Ölüm yeri: İstanbul / Şile

Ölüm tarihi: 10.09.2015

Ölüm nedeni: Van’ın Gürpınar İlçesi’nde 8 Temmuz 2012 tarihinde tarla sulama tartışması nedeniyle Çelik ve Süvari aileleri arasında tartışma çıktı. Tartışma sonucu silahlı kavga dönüşen olayda Musa Süvari, İsmail Çelik’i tabanca ile öldürdü. Olay sonrası Süvari ailesinden Ahmet, Adem ve Musa Süvari tutuklandı. Geçtiğimiz yıl sonuçlanan mahkemede, Musa Süvari 25 yıl hapis cezası alırken, Ahmet Süvari, Adem Süvari ve bir yakınları serbest kaldı.

CEZAEVİNDEN ÇIKTI İSTANBUL’A YERLEŞTİ

Yaşanan olayda ufak bir ceza aldıktan sonra bir süre cezaevinde yatan Ahmet Süvari (23), cezaevinden çıktıktan sonra İstanbul’a yerleşti. Ancak Süvari, 18 Nisan tarihinde bir anda ortadan kayboldu. Bir müddet Süvari’ye ulaşamayan yakınlarının emniyete ihbarda bulundu. İhbar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı. Kayıp Şahıslar Büro (KŞB) Amirliği ekipleri de yaptıkları soruşturmada, Süvari’ni 4 yıl önce Van’da öldürülen İsmail Çelik’in kardeşi, Veysel Ç. (27) ve arkadaşları tarafından kaçırıldığı belirledi.

TUZAK KURUP ETERLE BAYILTTILAR

Soruşturmayı derinleştiren KŞB Amirliği ekipleri, Veysel Ç’nin arkadaşı Mustafa B. (22) ile İstanbul’a geldiğini tespit etti. Ahmet Süvari’nin telefon numarasına ulaşan şahıslar, kendilerine kadın gibi tanıtarak bir süre Süvari’yle mesajlaştı. Ancak Süvari, şahıslara sürekli olarak seslerini duymak istediğini belirtti. Bunun üzerine şahıslar, Süvari ile konuşması için kadın bulmaya çalıştı ancak bulamadı. Bunun üzerine Mustafa B’nin eski eşi Esin B’yi arayarak, “Bir arkadaşımızın eşine taciz söz konusu bize yardımcı olur musun?” dedi.

Durum karşısında eski eşine inan Esin.B, Ankara İstanbul’a geldi. Ancak Esin B. İstanbul’a gelip eski eşi Mustafa B. ile buluştuğunda durumun kendisine anlatıldığı gibi olmadığını, kan davası nedeniyle şahısların Süvari’yi öldürmek istediğini öğrendi. Durumun farkına varan Esin B, Süvari ile telefonda konuşarak kendisini ile buluşması için ikna etti. Bunun üzerine Süvari, Esin B. ile Kadıköy Merdivenköy Mahallesi’nde buluştu. Kadıköy’de gerçekleştirilen buluşmada, Esin B. ile buluşan Süvari, o esnada arkasından gelen Veysel Ç. ve Mustafa B. tarafından ağzı kapatılarak eterle bayıltıldı.

SÜVARİ’Yİ GÖMECEKLERİ YERİ 1 GÜN ÖNCEDEN KAZDILAR

Esin B. ile Süvari’nin buluşmada anlaşması sonrası Veysel Ç. ve Mustafa B, Şile’de bir orman alana giderek Süvari’yi öldürdükten sonra gömecekleri yeri kazdı. Ardından Esin B. ile buluşma gerçekleştiren Süvari, bayıltıldıktan sonra Otomobile bindirilerek Şile’ye götürüldü. Şile yolunda sık yapılan uygulama nedeniyle Veysel Ç. ve Mustafa B. önlem de aldı. Bunun için Oğuz Yasin B. (24) ile anlaşan Veysel Ç, polis çevirmesine takılmamak için motosikleti olan Oğuz Yasin B’yi 1 kilometre önden gönderdi. Kendilerinde motosikleti, otomobil ile arkadan takip ederek Süvari’yi Şile’de önceden kazdıkları yere götürdü. Burada iddiaya göre, Veysel Ç, bıçakla Süvari’nin boğazını keserek öldürdükten sonra Mustafa B. ile birlikte kazdıkları yere gömdü.

TERÖR BÖLGESİNE GİDEREK ŞAHISLARI YAKALADILAR

Olayın ardından KŞB dedektifleri Süvari cinayetinin, Veysel Ç’nin ağabeyi Ali Ç’nin (41) azmettirdiğini belirledi. Geçtiğimiz hafta tamamlanan soruşturma sonrası KŞB dedektiflerinden oluşturulan bir ekip, terör olaylarının yaşandığı Van ve Gaziantep bölgelerinde terör örgütü PKK’nın sık sık kimlik kontrolü yaptığı karayollarından geçerek gerçekleştirdikleri operasyonda, Van’da Veysel Ç’yi, Gaziantep’de Ali Ç, Mehmet Ç, ve Mustafa B’yi yakaladı.

Samsun, Ankara’da ve İstanbul’da operasyon düzenlenen operasyonlarda ise Ankara Esin B, İstanbul’da ise Aykut S. (24) ve Oğuz Yasin B. yakalandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 7 şüpheli, öncelikle Şile’deki ormanlık alana götürülerek yer göstermesi yaptırıldı. Şüphelilerin gösterdiği yerde yapılan aramada Ahmet Süvari’nin cesedinden geriye kalan bir çene kemiği bulundu. Cesedin diğer parçalarının vahşi hayvanlar tarafından yendiği belirtildi. Olay yerinde yapılan aramada ayrıca Ahmet Süvari’nin olay günü üzerinde bulunan pantolonu da parçalanmış olarak bulundu.

Merhumun bulunduğu bulunacağı mezarın yeri;

GPS:

Haberdar et...