Emrihak nedeni: Terör saldırısı, Erkek, Memleketi: Diyarbakır, Mezarının yeri: Diyarbakır, Ölüm yeri: Diyarbakır, Ölüm yılı: 2016

Diyarbakır Patlama 16 Şehidin İsimleri

Haberdar et...

12 Mayıs 2016 günü terör örgütü PKK tarihinin en büyük bombalı saldırısı için Bingöl’de gasp ettiği “kırkayak” olarak tabir edilen damperli kamyona tonlarca bomba yükledi. Şehir merkezindeki büyük bir katliam girişimine soyunan PKK’lılar geceyi geçirmek için Diyarbakır kent merkezine 10-15 kilometre mesafedeki Tanışık Köyüne geldi. Teröristler bomba yüklü kamyonu, köyün biraz dışındaki bir evin bahçesine çekti. Saldırıda hayatını kaybeden ev sahibi Seyithan Yakar, teröristle tartışmaya başladı. Bunun üzerine PKK’lı teröristler uzun namlulu silahla Yakar’ı tehdit etti.

Saldırı hazırlığındaki terörist olayın büyüyeceğini anlayınca kamyonuna binerek uzaklaşmak istedi. Bunu gören Seyithan Yakar, köydeki akrabalarına da haber verdi. Yakar, Yaman ve Yeşil aileleri, silahlarını da yanlarına alarak araçlarına binip kamyonun peşine düştü. Olayın gerçekleştiği gün köyde taziye bulunduğu ve hayli kalabalık olduğu, köylünün de kan davası olan düşman sahibi kimselerden oluştuğu, kamyondan ayrıca şüphelendikleri öğrenildi.

Dört araçla PKK’lı teröristin peşine düşen köylüler, kamyonu köyden yaklaşık 4 kilometre uzakta Dürümlü Mezrası’nda sıkıştırdı. Burada da köylülerle kamyonu kullanan terörist arasında bir süre çatışma yaşandığı öne sürüldü. Bu esnada bomba yüklü kamyon büyük bir şiddetle patladı. Patlamada 35 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde bir çukur meydana geldi. Araçlardan sadece bir tanesi bütünlüğünü korurken kamyon dahil diğer araçlar parçalara ayrıldı. Köylülerin de içinde yer aldığı 3 araç parçalandı.

Vücut bütünlüğü bozulmamış 3 İstanbul Adli Tıp Kurumunda DNA testi sonucu kimlikleri tespit edilen 13 vatandaşımızın kimlikleri aşağıdadır.

Ahmet Yaman

Davut Yaman

Gerçek Yaman

Mehmet Sait Yaman

Rıza Yaman

Salih Yaman

Tahir Yaman

Teyfik Yaman

Uğur Yaman

Muhammed Yakar

Mustafa Yakar

Orhan Yakar

Ramazan Yakar

Seyithan Yakar

Temur Yakar

Emrullah Yeşil

Ruhlarına el Fatiha

Haberdar et...