Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Eskişehir, Mesleği: Futbolcu, Mezarının yeri: İstanbul, Ölüm yaşı: 77, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm yılı: 2016, Ünlüler

Fehmi Sağınoğlu

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

fehmi-saginoglu

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Eskişehir

Doğum tarihi: 1937

Mesleği: Futbolcu

Medeni hali: Evli

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm tarihi: 19.09.2016

Ölüm nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler

Fehmi Sağınoğlu kimdir (77): Futbola Eskişehir’de başladı ve burada Eskişehirspor kurulmadan önce var olan ekiplerde forma giydi. Ardından 1958-59 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden Kasımpaşa’ya transfer oldu ve burada dört sezon forma giydi.

1962’nin Ağustos ayında Beşiktaş’a transfer oldu fakat askerliği sürdüğü için bir sezon boyunca yeni takımı için resmi maçlarda forma giyemedi. 1963-64 sezonundan itibaren Beşiktaş’ta oynamaya başladı ve burada kısa sürede takımının ilk on birinde kendiye yer edindi. Gösterdiği performansla 1965 yılından itibaren millî takıma çağrıldı. Beşiktaş’la 1965-66 ve 1966-67 sezonlarında Süper Lig şampiyonluğuna erişti.

Fehmi Sağınoğlu, 18 kez Türkiye Millî Futbol Takımı takım formasını giymişti. A Millî takımın 1967’de Doğu Pakistan’ın Dakka şehrinde düzenlenen ikinci RCD Kupası’na katılan kadrosunda yer aldı ve bu turnuvada şampiyonluk elde etmeyi başardı.

Ruhuna el Fatiha

Fehmi Sağınoğlu’nun (77) cenaze töreni: 20 Eylül 2016 Salı günü Şişli Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecektir.

Merhumun bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...