Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Balıkesir, Mesleği: Din alimi, Mezarının yeri: İstanbul, Ölüm yaşı: 91, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm yılı: 2016, Ünlüler

Enver Baytan

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

enver-baytan

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Balıkesir ili / Gönen ilçesi / Ömerler köyü

Doğum tarihi: 1925

Mesleği: Din Alimi

Medeni hali: Evli

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm tarihi: 23.10.2016

Ölüm nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler

Enver Baytan kimdir: Enver Baytan Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Ömerler köyünde dünyaya gelen Baytan, annesinin köyü olan Kaplama köyünde, merhum Hafız Server Efendi’nin yanında 7,5 yaşında hafızlığa başladı, 9 yaşında hafızlığı tamamladı.

Daha sonra Gönen’in Keçiler köyünde Hafız Hamid Efendi’den eğitim alan Baytan, 1942’de İstanbul’a geldi ve burada Gönenli Hocaefendi’nin talebesi oldu, Osmanlıca yazı öğrenmeye başladı.

Meşhur kurralardan Fatih Camisi ikinci imamı Hafız Halil Efendi’den kıraat dersleri alan Baytan, daha sonra gittiği İzmit’te Hafız Cevdet Efendi’den aldığı kıraat derslerini tamamladı.

Baytan, üç yıl süren askerliğinin ardından 1949’da İzmit’e döndü imam-hatiplik sınavlarını kazanarak önce Akça Camisi, ardından Pertev Mehmed Paşa Camisi’ne (Yeni Cuma Camisi) atandı. İstanbul’da 1952’de açılan imam hatiplik ve müezzinlik sınavlarını kazanan Baytan, görevine Yerebatan Camisi’nde devam etti.

Yaklaşık 6 ay süreyle Sultanahmet Camisi’nde imam vekili olarak görevine devam eden Baytan, 1978’de kendi isteğiyle emekli oldu. Askerliği de dahil 33 yıl görev yapan Baytan, İstanbul Müftülüğü’nün teklifi ve izniyle vaizliği fahri olarak muhtelif camilerde sürdürdü.

Yayınlanmış 17 kitabı bulunan Baytan, 3 çocuk sahibiydi.

Ruhuna el Fatiha

Enver Baytan (91) Cenaze Töreni: Enver Baytan’ın (91) cenazesi, 24 Ekim 2016 Pazartesi günü Fatih Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği’nde toprağa verilecektir.

Merhumun bulunabileceği mezarının yeri: İstanbul ili / Eyüp ilçesi / Sakızağacı Şehitliği

GPS:

Haberdar et...