Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Kadın, Memleketi: Ankara, Mesleği: Ses sanatçısı, Mezarının yeri: İzmir, Ölüm yaşı: 69, Ölüm yeri: İzmir, Ölüm yılı: 2017, Ünlüler

Semra İnanç

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Kadın

Doğum yeri:  Ankara

Doğum tarihi: 1948

Mesleği: Ses Sanatçısı

Medeni hali: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm yeri: İzmir

Ölüm tarihi: 12.10.2017

Ölüm nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler

Olay Haber: 12 Ekim 2017 Perşembe günü Türk Sanat Müziği sanatçısı Semra İnanç (69) İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Semra İnanç biyografi:

1948’de Ankara’da doğan Semra İnanç küçük yaşlardan beridir Türk Sanat Müziğine yönelmiş ve kendini müzik alanında geliştirmiştir. Büyük ustalarla birlikte çalışlamalara başlayan Semra İnanç, Sezen Aksu ile İzmir’de Aerobik Jimnastik Enstitüsü’nü kurmuştur. Cemâl Süreya’nın makalalerinde de yer alan Semra İnanç dikkatleri üzerine toplamıştır.

Semra İnanç 1981 yılında Harbiye Şehir Tiyatrosu’nda verdiği Atatürk’ün 100.Doğum Yılı Konseri ile Kültür Bakanlığından en iyi ses ödülünü almıştır. 1982 yılında Ahmet Özhan ile birlikte Türk Müziği dalında yılın sanatçısı seçilmiştir. Semra İnanç ününe ün katarken Barış Manço, Ahmet Özhan gibi isimlerle aynı sahneye çıkmış Necdet Varol, Abdi Çoşkun, Cüneyt Kosal ve Sadun Aksüt gibi usta isimlerden dersler almıştır.

1990 yılında gelindiğinde Türk Evi’nde konser veren İnanç, ABD Türk Federasyonu tarafından Yüksek Hizmet Ödülü’ne laik görülmüştür. Semra İnanç son olarak 2007 yılında 9 eserden oluşan albümünü piyasaya sürmüştür.

Cenaze töreni: Semra İnanç’ın (69) cenazesi 12 Ekim 2017 Perşembe günü İzmir Alsancak Hocazade Camii’nden ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazına müteakip defnedilecektir.

Merhumun bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...