Emrihak nedeni: Crohn, Emrihak nedeni: kalp krizi, Kadın, Medeni hali: evli, Memleketi: İzmir, Mezarının yeri: İzmir, Ölüm yaşı: 45, Ölüm yeri: İzmir, Ölüm yılı: 2018

Meltem Özgüç Eyolcu

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: İzmir

Doğum tarihi: 1973

Mesleği: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 1

Ölüm yeri: İzmir

Ölüm tarihi: 06.01.2018

Ölüm sebebi: Crohn, Kalp krizi

Olay Haber: 06 Ocak 2018 Cumartesi günü İzmir ili Karabağlar İlçesi’nde eşi ve bir çocuğu ile yaşayan Meltem Özgüç Eyolcu (45), iki ay önce karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Kronik ve iltihabi bir bağırsak hastalığı olan ‘Crohn’ teşhisi konulan Eyolcu çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Ancak Meltem Özgüç Eyolcu (45) 70 kilodan 45 kilograma kadar düştü. Konuşma güçlüğü çeken ve yürüyemez hale gelen Meltem Özgüç Eyolcu (45), yemek yiyemediği için bitkin hale düştü. Ağızdan bağırsaklara kadar sindirim sisteminin herhangi bir bölümünde ya da aynı anda birkaç farklı bölümünde aralıklı iltihaplar ile kendini gösteren bu hastalığa bağlı olarak kalp krizi geçiren Meltem Özgüç Eyolcu (45) tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ruhuna el Fatiha

Crohn hastalığı

Sindirim kanalını tutan iltihabi bir hastalıktır. Ağızdan anüse kadar sindirim sisteminin tüm bölümlerini tutabilmesine karşın sıklıkla ince bağırsağın son kısımlarını veya kalın bağırsağı tutar. Crohn, sıklıkla ülseratif kolit ile karışır. Fakat ülseratif kolit hastalığı sadece kalın bağırsakta görülürken, Crohn ağızdan anüse kadar her bölgede oluşabilir. Ülseratif kolit hastalığında sadece kalın bağırsağın içini örten yüzeysel tabaka hasta iken, Crohn hastalığında bağırsağın tüm katları hastadır. Her yaş grubunda olmasına rağmen, sıklıkla 16-40 yaş arasında görülür. Kalıtsal olabilir.
Ülkemizde çok görülmemekle birlikte, Batı toplumlarında, örneğin ABD’de yaklaşık 2 milyon kişi bu hastalıklardan etkilenmektedir.

Crohn hastalığı belirtileri:

Belirtiler, tuttuğu bölgeye göre değişebilir. En sık belirtiler, kramp tarzında karın ağrısı, ishal, ateş, kilo kaybı, halsizlik, güçsüzlük ve şişkinlik hissidir. Çocuklarda gelişme geriliği ile karşımıza çıkabilir. Diğer belirtiler anüste ağrı ve akıntı, deride yaralar, makat bölgesinde apseler, çatlak ve eklem ağrısıdır. Bunun haricinde az sayıda hastada üveit şeklinde göz tutulumu ya da sklerozan kolanjit adı verilen ve safra yolları tutulumu gibi tablolar ortaya çıkabilir.

Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: İzmir ili / Balçova ilçesi / Balçova mezarlığı

GPS:

Haberdar et...