Emrihak nedeni: Emboli, Kadın, Medeni hali: evli, Memleketi: Mersin, Mesleği: Yazar, Mezarının yeri: Muğla, Ölüm yaşı: 68, Ölüm yeri: İzmir, Ölüm yılı: 2019

Seyhan Livaneli

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Kadın

Doğum yeri: Mersin ili / Silifke ilçesi

Doğum tarihi: 1951

Mesleği: Yazar

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 3

Ölüm yeri: İzmir

Ölüm tarihi: 06.03.2019

Ölüm sebebi:  Ameliyat Sonrası Emboli 

Olay Haber: 06 Mart 2019 Çarşamba günü, Zülfü Livaneli’nin kardeşi Seyhan Livaneli (68) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Seyhan Livaneli kimdir?

Hukukçu bir babanın dört çocuğundan üçüncüsü ve ailenin tek kızıdır. Babasının Savcı olarak görev yaptığı Silifke’de dünya’ya gelmiş ve yine babasının görevinin Ankara’ya ‘o beş yaşında iken’ yagıtay üyesi olarak atanması ile çocukluğu ve eğitim yaşamının büyük bir bölümü başkentte geçti.

Eğitimini Ankara’da tamamlayan Seyhan Livaneli, İngilterede İnternational School Londra’da İngilizce eğitimi aldı.

Yurdun çeşitli yerlerinde Türkçe öğretmenliği yapan Livaneli daha sonra Kültür Bakanlığında çalışmaya başlamıştır. On yıl T.C. Kültür Bakanlığı HAGEM Genel Müdürlüğü yapan Livaneli bu görevden üç yıl önce emekliye ayrıldı.

Memleketimden Kadın Manzaraları, Aptal Dahiler v.b.yazı dizileri Sabah Gazetesinde yayınlanmıştır. Son Duvar aylık dergisinde yazarlık yapan Livaneli’nin öyküleri değişik dergilerde yayınlandı. Kültürel pek çok yazılı eserin proje yönetmenliğini yaptı. Eğitim ve öğretim ile ilgili mesleki kitaplar yazmıştır.

Tüm bu işleri yaparken tabiî ki çok değerli ödüllerin de sahibi olan Livaneli’nin İLKSAN öykü yarışmasında “TEPEGÖZ” adlı öyküsü birincilik ödülü, Halk Kültürü alanında ve Aşık Veysel, Hacı Bektaş-ı Veli, Dede Korkut ve Alevi kültürü ile ilgili bilimsel toplantılarda ödüller aldı. Yayın yönetmenliğini yaptığı “HÜNKAR BEĞENDİ” isimli eseri Fransa’da “Dünyanın En İyi Tarihi Mutfak Kitabı” ödülünü aldı. Geleneksel Kültür alanında yayına hazırladığı pek çok yayınlanmış kitabı vardır. İngilizce ve Türkçe hazırlanan bu kitapların çoğu uluslararası kitap fuarlarında sergilendi.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: İzmir ili / Urla ilçesi / Güvendik mezarlığı

GPS:

Haberdar et...