Emrihak nedeni: Organ yetmezliği, Erkek, Memleketi: Yozgat, Mesleği: Sinemacı, Mesleği: Yönetmen, Mezarının yeri: İstanbul, Ölüm yaşı: 77, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm yılı: 2019, Ünlüler

Yavuz Özkan

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Yozgat

Doğum tarihi: 1942

Mesleği: Sinema Yönetmeni

Medeni hali: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm tarihi: 22.05.2019

Ölüm sebebi: Organ Yetmezliği

Olay Haber: 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü, Türk Sinemasının usta yönetmenlerinden Yavuz Özkan (77), organ yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

“Bol ödüllü filmlerin yönetmeni” olarak bilinen Özkan, 1970’li yıllarda kısa filmler çekti ve film senaryoları yazdı.

Özkan, 1978 ve 1979’da Türkiye işçi sınıfının mücadelesini “Maden” ve “Demiryolu” filmleriyle beyaz perdeye taşıdı. 1980’de Paris’e giden usta sanatçı, burada da bir Fransız kanalı için “Sevgiliye Mektuplar” ve “Son Savaşçı” isimli iki televizyon filmi yazdı ve yönetti.

Türkiye’ye 1987’de dönüş yapan Özkan’ın filmleri yurt içi ve dışında birçok ödüle değer görüldü ve filmleri yurt dışında da gösterime girdi.

Yavuz Özkan, 1991 yılında da Türkiye Sinema ve Audiovisuel Vakfı’nın (TÜRSAK) kurucuları arasında yer aldı. Sinema alanında öğrenciler de yetiştiren Özkan, yaşamı boyunca “Filim Bitti”, “Yengeç Sepeti”, “Bir Kadının Anatomisi”, “Hayal Kurma Oyunları” gibi yapıtların da aralarında bulunduğu 44 film yönetti.

Cenaze töreni: Yavuz Özkan’ın (77) cenazesi, 24 Mayıs 2019 Cuma günü ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı akabinde Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: İstanbul ili / Şişli ilçesi / Zincirlikuyu mezarlığı

GPS:

Haberdar et...