Emrihak nedeni: Ameliyat hatası, Kadın, Medeni hali: evli, Memleketi: Kırşehir, Mesleği: Ev hanımı, Mezarının yeri: Kırşehir, Ölüm yaşı: 38, Ölüm yeri: Gaziantep, Ölüm yılı: 2019

Yeliz Bayır

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Kadın

Doğum yeri: Kırşehir

Doğum tarihi: 1981

Mesleği: Ev Hanımı

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 2

Ölüm yeri: Gaziantep

Ölüm tarihi: 12.06.2019

Ölüm sebebi: Ameliyat Hatası

Olay Haber: 12 Haziran 2019 Çarşamba günü, Gaziantep’te özel bir hastanede bel bölgesinden ikinci kez yağ aldırma ameliyatı geçiren Yeliz Bayır (38) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Hayatını kaybeden Yeliz Bayır’ın ailesi suç duyurusunda bulundu

Gaziantep’te özel bir hastanede bel bölgesinden ikinci kez yağ aldırma ameliyatı geçiren ve bu sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren iki çocuk annesi gurbetçi Yeliz Bayır’ın ailesi, hastane ve doktorlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Anne Güzel Bayır, kızının cenazesini teslim almak için beklediği Adli Tıp Kurumu bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının ikinci doğumun ardından bel bölgesinde oluşan yağlar nedeniyle ameliyat olma kararı verdiğini ve arkadaşının tavsiyesi üzerine Almanya’dan gelerek Gaziantep’teki özel hastanede 2 operasyon geçirdiğini söyledi.

Kızının geçen yıl 1 Aralık’ta geçirdiği ilk ameliyatın ardından hastalandığını dile getiren Bayır, şöyle konuştu:

“Ben ilk ameliyatından sonra vücudunu gördüm, o zaman dikişlerinin arası açıktı, iltihap kapmıştı ve hep istifra ediyordu. 24 Mayıs’ta ikinci ameliyatı olduktan sonra doktorlar bizi arayıp ‘Kızınız yoğun bakımda, gelin.’ dediler. Hastanede uyutma esnasında hortum girişi ve çıkış yapıldığı sırada nefes borusu ve kalbinin zarar gördüğünü, akciğerinin ve sırt bölgesinin şiştiğini söylediler. Çekilen tomografide gırtlağında delik tespit edildi. Yoğun bakımda kızımı gördüm, konuştuk, halen istifra ediyordu. Benim çocuğum ilgisizlikten ölüme terk edildi. Ben yanındaydım, doktorlar hiç yanına gelmedi. Kalbinin durduğunu da ben haber verdim, bağırdım, daha sonra müdahale edildi ve tekrar hayata döndü. Bize ‘Beyin ölümü gerçekleşti.’ dediler ve oyaladılar.”

Bayır, kızını başka hastaneye götürmek istediklerini dile getirerek, “Bize sadece üniversite hastanesine götürebileceğimizi söylediler ve belge imzalattılar. Daha sonra kızımı Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk ettiler. Burada 15 gün tedavi gördü ama kurtaramadılar.”

Bayır, kızının ölümüne ilişkin Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Doktor bir de bana ‘Sen 4 dakika önce odaya girmiştin, belki kızını boğduysan.’ dedi. İnsan evladını boğar mı?” dedi.

Cenaze töreni: Yeliz Bayır’ın cenazesi 13 Haziran 2019 Perşembe günü ikindi namazına müteakip Kırşehir ili Kaman ilçesi Tepeköy’de toprağa verilecektir.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Kırşehir ili / Kaman ilçesi / Tepeköy

GPS:

/p>

Haberdar et...