Emrihak nedeni: kalp krizi, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Samsun, Mesleği: Gazeteci, Ölüm yaşı: 74, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm yılı: 2019

Nahit Duru

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Samsun

Doğum tarihi: 1945

Mesleği: Gazeteci

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 1

Ölüm yeri: Ankara

Ölüm tarihi: 13.09.2019

Ölüm sebebi: Kalp Krizi

Olay Haber: 13 Eylül 2019 Cuma günü, Türk basınının unutulmaz ismi Tele 1 Yayın Kurulu Üyesi, ABC Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Nahit Duru (74) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

NAHİT DURU KİMDİR?

Nahit  Duru 1945’te Samsun’da doğdu. İlkokulu Samsun’da, ortaokulu Sivas’ta okudu. Liseye İstanbul’da başladı. 1964’te Ankara Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. İlk olarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi, bir yıl sonra İktisat Fakültesine geçti.

İktisat fakültesinde bir yıl öğrenim gördükten sonra ayrılıp Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümüne başladı. Bir yıl sonra oradan da ayrıldı ve özel gazetecilik halkla ilişkiler yüksek okulundan mezun oldu.

Gazeteciliğe 1966 Ulus Gazetesi’nde başladı. Barış, Ankara Telgraf, Hürriyet gazeteleri, Toplum, Yedi Gün dergileri, Politika Gazetesi, Flaş Gazetesi’nde çalıştı, parlamento muhabirliği yaptı. Dünya Gazetesi’nde görev aldı.

1980 sonrası Arayış Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü, ardından Türk Haberler Ajansı’na (THA) girdi.

Güneş Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliği dahil çeşitli kademelerinde çalıştı. 1994’te Best FM’de genel koordinatörlük yaptı.

Duru, ABC Gazetesi’nin Ankara Temsilciliği görevini yapıyordu.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...