Emrihak nedeni: Kalp rahatsızlığı, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Muğla, Mesleği: Öğretim görevlisi, Mesleği: Radyo programcısı, Mezarının yeri: İstanbul, Ölüm yaşı: 68, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm yılı: 2020, Ünlüler

Ender Uslu

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Muğla ili / Bodrum ilçesi

Doğum tarihi: 1952

Mesleği: Radyo programcısı, Öğretim Görevlisi

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 1

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm tarihi: 06.02.2020

Ölüm sebebi: Kalp Yetmezliği

Olay Haber: 06 Şubat 2020 Perşembe günü, Radyo Bodrum ile Türkiye’nin ilk özel radyosuna hayat veren ve takip eden yıllarda Best FM, Show Radyo, Radyo Viva gibi kanallarda yöneticilik görevleri üstlenen, öğretim görevlisi olarak kadrosuna katıldığı Galatasaray Üniversitesi’nde de Radyo Kampüs’ü kuran Ender Uslu (68) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

ENDER USLU KİMDİR?

Ender Uslu, 3 Temmuz 1951’de Bodrum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bodrum’da tamamladıktan sonra 1969 Yılında Nazilli İlköğretmen okulundan mezun olarak 5 yıl Muğla’nın köylerinde ilkokul öğretmenliği yaptı. Askerlik görevini de tamamladıktan sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca bölümüne girdi. 1980 öncesi öğrenci olayları nedeniyle 3. sınıftan terk etmek zorunda kaldı.

1980 yılında Bodrum’da Merhaba Gazetesi’ni yayınlamaya başlayan Ender Uslu, 1992 yılının şubat ayında Türkiye’nin ilk özel radyolarından Radyo Bodrum’u, 1993 yılında ise EKO FM’i kurdu. 1993 Kasımında İstanbul’a gelerek 6 yıl süre ile BEST FM Haber Koordinatörlüğü, Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.

Daha sonra 1999 yılında 6 ay süre ile Fransız Hachette Gurubu ile Türkiye’de bir radyo networkü kurma çalışmalarına katıldı. O zamanki mevzuatın yetersizliği nedeniyle bu proje ertelenince 1999 yılında Show Radyo ve Radyo Viva’nın Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütmeye başladı.

Cenaze töreni: Ender Uslu’nun (68) cenazesi 07 Şubat 2020 Cuma günü Erenköy Galippaşa Cami’nde öğle namazına müteakip  kılınacak cenaze namazının ardından Karacahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: İstanbul ili / Üsküdar ilçesi / Karacaahmet mezarlığı 

GPS:

Haberdar et...