Emrihak nedeni: kalp krizi, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: İzmir, Mesleği: Müzisyen, Ölüm yaşı: 46, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm yılı: 2020, Ünlüler

Yıldıran Güz

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: İzmir

Doğum tarihi: 1974

Mesleği: Müzisyen, Udi

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm tarihi: 30.03.2020

Ölüm sebebi: Kalp Krizi

Olay Haber: 30 Mart 2020 Pazartesi günü, Başarılı müzisyen (Udi) Yıldıran Güz (46)  geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Yıldıran Güz, 1974 İzmir doğumludur. Çok küçük yaşlarda Ud sazıyla tanışmıştır. Dedesi Sait Yesmesliler‘den ders almıştır. İlkokul ve ortaokulu İzmir Hürriyet Lisesi’nde okumuştur.

TRT İzmir Radyosu Ud sanatçısı Necmettin Gülfidan’dan ud dersleri ve İzmir Devlet Korosu sanatçısı Mehmet Saim Karadağ’dan nazariyat ve nota dersleri almıştır. 17 yaşında TRT İzmir Radyosu’nda Ud Sanatçılığı yapmıştır.

Askerliğini tamamladıktan sonra İstanbul’a yerleşmiştir.

Tarkan, Ajda Pekkan, Orhan Gencebay, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Hakan Altun, Ata Demirer gibi birçok ünlü sanatçının albümlerinde ve sahne çalışmalarında yer almıştır.

Med Cezir, Renkler ve Sesler, Aşkım adlı 3 adet enstrümantal albümü piyasaya sürmüştür. 

Şimdi ise Güz Müzik Evi‘nde öğrencileri yetiştirmekte ve Uçankuş Tv kanalında kendisinin hazırlayıp sunduğu ve udu ile programda ağırladığı konuklarına eşlik ettiği Um’ud’umuz Var adlı program ile her cumartesi ve pazar geceleri 00:15’te izleyicilerine müzik ziyafeti yaşatmaktadır. 

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...