Emrihak nedeni: Corona Virüs, Erkek, Memleketi: Muğla, Mesleği: Diş hekimi, Ölüm yaşı: 68, Ölüm yeri: Muğla, Ölüm yılı: 2020

Mustafa Oral

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Muğla ili / Bodrum ilçesi / Çömlekci Köyü

Doğum tarihi: 1952

Mesleği: Diş Hekimi

Medeni hali: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm yeri: Muğla

Ölüm tarihi: 0.04.2020

Ölüm sebebi: Corona Virüs

Olay Haber: 02 Nisan 2020 Perşembe günü, yaklaşık 1 hafta önce yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Muğla’nın Milas İlçesindeki 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne başvuran diş hekimi Mustafa Oral (68), yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine tedavi altına alındı. Burada bir süre tedavi altında kalan Oral, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek, yoğun bakım servisine sevk edilmiş fakat yapılan tüm müdahalelere  rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

MUSTAFA ORAL KİMDİR?

Türk Diş Hekimleri Birliği Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Oral, 1952 yılında Bodrum Çömlekci Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Milas’ta bitirdi. Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesinden 1976 yılında mezun olan Mustafa Oral, mezuniyetinden itibaren 43 yıl boyunca kendi muayenehanesinde serbest olarak diş hekimliği yaptı ve aynı zamanda Türk Diş Hekimleri Birliği içerisinde de çalışmalarda yer aldı.

İZMİR ODASI DERGİSİ YAYIMINI BAŞLATTI

1986 yılından önce çeşitli şekillerde çalışmalara katıldığı Türk Diş Hekimleri Birliği’nde, söz konusu tarihten sonra ise farklı kademelerinde görevler aldı. 1986-1988 yılları arasında İzmir Dişhekimleri Odası kurucularından biri olarak Yönetim Kurulu Üyeliği ve yazı işlerinden sorumlu üye olarak İzmir Odası Dergisi’nin yayımını başlattı.

Mustafa Oral, 1988-1994 yılları arasında İzmir Dişhekimleri Odası Başkanlığını ve 1992 yılında gerçekleştirilen TDB 1.Uluslararası Kongresinin ev sahipliğini yürüttü. Kongreler Yönergesinin ilk halinin hazırlanması, Tüketici Haklarının ilk taslak hazırlığı ve ilk uygulayıcısı sorumluluklarında bulundu. TDB 14. ve 16. Dönem Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği, Kongre ve Fuar Komisyonu üyeliği, 20. Uluslararası Kuşadası Kongresi sorumluluğu, 23.Uluslararası İstanbul Kongresi sorumluluğu, 4 dönem Etik Kurul Üyeliği, 2 dönem TDB Etik Kurul Sorumluluğu, TDB Tütün Kontrolü Çalışma Grubu sorumlulukları ve üyeliği, Genel Sağlık-Ağız Diş Sağlığı Çalışma Protokolünün hazırlanması, aynı komisyonun sorumluluğu ve üyelikleri, TADSE Komisyonu sorumluluğu ve Engelsizler Grubu sorumluluğu gibi görevlerde bulundu. TDB’nin ve İzmir Dişhekimleri Odası’nın birçok konuda temsilciliklerini yerine getirdi.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...