Emrihak nedeni: KOAH, Erkek, Memleketi: Konya, Mesleği: Gazeteci, Mesleği: Yazar, Ölüm yaşı: 75, Ölüm yeri: İzmir, Ölüm yılı: 2020

Erbil Tuşalp

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Konya

Doğum tarihi: 1945

Mesleği: Gazeteci, Yazar

Medeni hali: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm tarihi: 05.09.2020

Ölüm yeri: İzmir

Ölüm sebebi: KOAH

Olay Haber: 05 Eylül 2020 Cumartesi günü, İzmir’de Gazeteci Yazar Erbil Tuşalp (75) uzun süredir mücadele ettiği KOAH hastalığı  sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

ERBİL TUŞALP KİMDİR?

Erbil Tuşalp, 1945 yılında Konya’da doğdu. Çocukluk yıllarını doğduğu yer olan Akşehir’de geçiren Tuşalp, Kara Harp Okulu’nu kazandı ve 1965 yılında mezun oldu. 1974 yılında TRT’de haber kameramanı olarak mesleğine adım atan Tuşalp, ardından Radikal, Dünya, Milliyet, Posta gibi gazetelerde çalıştı.

Cumhuriyet gazetesinde siyasi muhabir olarak da görev yapan Tuşalp, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda da iki dönem Yöntim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Aynı zamanda İnsan Hakları Derneği’nin kurucuları arasında da yer aldı. Tuşalp, insan haklarını sorgulayan, yakın dönemin “Susurluk Kazası” gibi karanlıkta kalmış siyasal olaylarına ışık tutan araştırmalarıyla tanındı.

Araştırmacı kimliğiyle tanınan Tuşalp’in Bin İnsan, Bin Tanık, Bin Belge, Eylül İmparatorluğu, Artık Demokrasi İsteyin, Ben Tarihim Bay Başkan, Paşa ile General, Önce Çocuklar Öldü, Evreninki mi Özalınki mi?, Çürüme, Plastik Papatya Kokusu, Şeriatı Beklerken, Demokrasi Sizin Neyinize, Şeriat A.Ş, Sen Sofi’nin Oğlusun, İslam Faşizmi, Bozkurtlar, Çete Parti Mafya, Aldanma, Kuklaturka, İslam İmparatorluğu gibi kitapları yazdı.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...