Emrihak nedeni: Corona Virüs, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Ankara, Mesleği: Siyasetçi, Mezarının yeri: Ankara, Ölüm yaşı: 95, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm yılı: 2020

Ali Bozer

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Ankara

Doğum tarihi: 1925

Mesleği: Siyasetçi (Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı)

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 3

Ölüm tarihi: 30.09.2020

Ölüm yeri: Ankara

Ölüm sebebi: Corona Virüs

Olay Haber: 30 Eylül 2020 Çarşamba günü, Ankara’daEski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Bozer (95) Corona Virüsü sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

ALİ BOZER KİMDİR?

1925 yılında Ankara’da doğan Ali Bozer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. İsviçre Neuchâtel Hukuk Fakültesi’nde doktora yaptı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Kürsüsü Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Üyeliği, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Mahkemesi Hâkimliği, Lahey Adalet Divanı Üyeliği, Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Dünya Sigorta Hukuku Derneği Türk Grubu Başkanlığı, Ankara Türk Eğitim Derneği Vakfı Başkanlığı görevlerinde bulundu.

17 ve 18’inci dönem milletvekilliği yapan Bozer, 44’üncü Hükûmet Gümrük ve Tekel, 45 ve 46’ncı Hükûmet Devlet Bakanı, 46 ve 47’nci Hükümet Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, 47’nci Hükümet Dışişleri Bakanlığı görevlerini üstlendi.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...