Emrihak nedeni: Corona Virüs, Erkek, Memleketi: Artvin, Mesleği: Öğretim görevlisi, Ölüm yaşı: 65, Ölüm yeri: Bursa, Ölüm yılı: 2020

Erkan Özkan

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Artvin ili / Ortaköy (Berta) Köyü

Doğum tarihi: 15.11.1955

Mesleği: Öğretim Görevlisi (Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Bilgi İşlem Merkezi)

Medeni hali: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm tarihi: 19.11.2020

Ölüm yeri: Bursa

Ölüm sebebi: Corona Virüs

Olay Haber: 19 Kasım 2020 Perşembe günü, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Bilgi İşlem Merkezi Öğretim Görevlisi Erkan Özkan (65) Corona Virüs sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Hayata tutunma konusunda gösterdiği azim ve kararlılıkla örnek olan Erkan Özkan, 1973 yılında Artvin’den geldiği Bursa’da iş aramaya başladığını, arayışlarından sonuç alamaması üzerine askere gittiğini söyledi.

Askerlik dönüşü o zamanki adıyla, “Bursa Üniversitesi Tıp Fakültesi” olan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hademe olarak işe girdiğini anlatan Özkan, burada 2 yıl boyunca paspas yaptığını, daha sonra sağlık çalışanları için çıkarılan bir yönetmeliğin avantajlarından yararlanmak için hizmetiçi eğitim aldığını ve “Sağlık personeli” sınıfına geçerek hastabakıcılık yapmaya başladığını kaydetti.

Her zaman işinde daha da yükselmek istediğini dile getiren Özkan, fakülteye teknisyen alınacağını belirten bir ilan üzerine harekete geçerek başvuruda bulunduğunu, yazılı ve sözlü sınavlarında başarı göstermesi üzerine hastabakıcı kadrosundan “Radyoloji teknikeri” kadrosuna geçtiğini vurguladı.

LİSEYİ BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ

Özkan, liseyi bitirmek için de gündüzleri işe gidip akşamları ders çalıştığını, 1983 yılında ticaret lisesinden birincilikle mezun olduğunu belirterek, “Üniversite sınavına girdim. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde o yıl yeni açılan Çalışma Ekonomisi Bölümüne yerleştirildim. Bir yandan üniversiteye giderken bir yandan da işime zor da olsa devam ettim” dedi.

Yüksek eğitimini tamamlamasının ardından üniversiteye ait bir şirketin tıbbi malzeme departmanında yönetici, ayrıca beyin cerrahi bölümünde tomografi teknisyeni olarak çalıştığını anlatan Özkan, şöyle konuştu:

“Üniversite yönetimi beni Altıparmak semtindeki bilgi işlem merkezinde görevlendirdi. 1990 yılında merkezin Görükle’ye taşınmasıyla, yeni sistem yapılanması başladı. Kendimi sanal alem içinde buldum. Gerekli meslekiçi kurslarla eğitim aldık. Üniversitedeki internet yapılanmasıyla yetinmeyerek Bursa’daki kamu kuruluşlarına, özel sektöre internet hizmeti vermeye başladık.”

BİLGİ İŞLEM MERKEZİNDE UZMAN KADROSU

Özkan, daha sonraki süreçte bilgi işlem merkezinde uzman kadrosuna geçtiğini ifade ederek, bu arada Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda bilgisayar dersi verdiğini, ayrıca Görükle Yerleşkesi ve üniversitenin diğer birimlerinin bulunduğu ilçelerde 4 bin kullanıcısı olan ağ bağlantısının her an aktif olmasını sağlamakla görevli olduğunu bildirdi.
Memuriyette 30 yılı tamamladığına değinen Özkan, şunları kaydetti:

“Hayatta istediğim birçok şeyi başardım. Yeni nesil, gençler istedikleri takdirde hayatta başaramayacakları şeyin olmayacağını bilsin. Kendilerine mutlaka bir hedef belirlesinler. Bu hedefleri belirlerken de uçmasınlar, kendi kapasitelerine göre seçsinler. Hiçbir zaman yaptıkları işle yetinmesinler, kendilerini yenilesinler. Bu, sistemin de bir gereği. İçinde bulundukları ortama uyum sağlayıp hep ileriye baksınlar. Yapamayacakyarı şey yoktur.”

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...