Emrihak nedeni: çeşitli sağlık sorunları, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Sivas, Mesleği: Gazeteci, Mezarının yeri: Nevşehir, Ölüm yaşı: 85, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm yılı: 2021

Tanju Cılızoğlu

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Sivas

Doğum tarihi: 1936

Mesleği: Gazeteci

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm tarihi: 23.01.2021

Ölüm yeri: Ankara

Ölüm sebebi: Çeşitli Sağlık Sorunları

Olay Haber: 23 Ocak 2021 Cumartesi günü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Tanju Cılızoğlu (85) Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Mesleğe 1956 yılında Vatan Gazetesinde başladı. Şehir, Her Gün, Yeni Tanin, Tercüman, Yeni Gün, Akşam Gazetelerinde ve THA’da çalıştı.

Tiyatro 76 adlı aylık Siyasi Tiyatro Dergisi’ni yayımladı. Balaban, Heyamola, Aşkta Şiirler, Kırık Politika eserleri olan Tanju Cılızoğlu Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’nün de sahibi. Özgür Kocaeli’de de uzun yıllar köşe yazarlığı yapan Tanju Cılızoğlu 2004’ten bu yana sahibi olduğu Değişim 41 gazetesini çıkarıyordu.

Cenaze töreni: Tanju Cılızoğlu’nun (85) cenazesi 25 Ocak 2021 Pazartesi günü Nevşehir Hacıbektaş Çilehane Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Nevşehir /Hacıbektaş Çilehane Mezarlığı

GPS:

Haberdar et...