Emrihak nedeni: Kalp rahatsızlığı, Erkek, Memleketi: Muğla, Mesleği: Gazeteci, Mesleği: Öğretim görevlisi, Mesleği: Profesör, Mesleği: Yazar, Mezarının yeri: Muğla, Ölüm yaşı: 82, Ölüm yeri: İzmir, Ölüm yılı: 2021, Ünlüler

Şadan Gökovalı

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Muğla

Doğum tarihi: 1939

Mesleği: Gazeteci, Yazar, Profesör, Öğretim Görevlisi (İzmir Yaşar Üniversitesi)

Medeni hali: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm tarihi: 31.01.2021

Ölüm yeri: İzmir

Ölüm sebebi: Kalp Rahatsızlığı

Olay Haber: 31 Ocak 2021 Pazar günü, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaç’ın manevi oğlu, yazar, duayen gazeteci, akademisyen Prof. Dr. Şadan Gökovalı (82) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Şadan Gökovalı Kimdir?

Prof. Dr. Şadan Gökovalı 1939’da Muğla Gökova’da doğdu. İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu. 1959′ da İzmir’de yayınlanan Ege Ekspres’te gazeteciliğe başladı. 1965’te “Yılın Gazetecisi” seçildi.

Turizm üzerine yüksek lisans ve doktora yaptı. İletişim Bilimleri dalında doçent oldu. TRT ve bazı yayın organlarında muhabir ve yapımcı olarak çalıştı. 1980’den sonra Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1993’te Ege Üniversitesi Çeşme Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi ve idareci olarak hizmet vermeye başladı. Akademik kariyer olarak 1979’da üniversite doktoru, 1994’te doçent ve profesör unvanlarını aldı. Son yıllarında İzmir Yaşar Üniversitesi’nde öğretim üyeliğine devam etti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye İletişim Vakfı, İzmir Turist Rehberleri Odası onursal üyesiydi.

Birçoğu turistik yerler hakkında olmak üzere 20’den fazla kitabı çeşitli dillerde yayımlandı.

Cenaze töreni: Şadan Gökovalı’nın (82) cenazesi 02 Şubat 2021 Salı günü saat 10:30’da İzmir Alsancak’taki Prof. Dr. Şadan Gökovalı Sokağı’nda (1394 sokak) yapılacak törenin ardından, Muğla Akyaka’da toprağa verilecektir.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...