Emrihak nedeni: Düşme, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Mersin, Mesleği: Psikolog, Mesleği: Yazar, Ölüm yaşı: 83, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm yılı: 2021, Ünlüler

Doğan Cüceloğlu

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: İstanbul

Doğum tarihi: 1938

Mesleği: Psikolog, Yazar

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 3

Ölüm tarihi: 16.02.2021

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm sebebi: Düşme

Olay Haber: 16 Şubat 2021 Salı günü, İletişim Psikolojisi Uzmanı, Kişisel Gelişim kitapları ile tanınan Yazar Doğan Cüceloğlu (83) İstanbul’da evinde düşmesi sonucu hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

DOĞAN CÜCELOĞLU KİMDİR?

İletişim psikolojisi uzmanı Doğan Cüceloğlu, 40’tan fazla bilimsel makalesi ve çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile tanınıyor.

Mersin’in Silifke ilçesinde 11 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya gelmiş ve ortaokulu orada bitirmiştir. Ankara ve Kırklareli’de liseyi bitirip İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun Cüceloğlu, ABD’de Illinois Üniversitesi’nde Bilişsel Psikoloji doktorasını yaptı.

Türkiye’de Hacettepe Üniversitesi iӀe Boğaziçi Üniversitesi’nde çalışmış, Fulbright bursu ile Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene görev aldı.

1980-1996 yılları arasında ABD’deki Fullerton şehrinde California Eyalet Üniversitesi’nde görev yapmıştır. 1996’dan bu yana Türkiye’de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana-babalara ve iş adamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenledi.

1990’dan bu yana kitaplarını Türkçe olarak yayınlamaya özen gösteren Cüceloğlu, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar yazdı.

Cenaze töreni: Psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun (83) cenazesi 18 Şubat 2021 Perşembe günü, Afet Yolal Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazı sonrası Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecektir. 

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: İstanbul ili / Sarıyer ilçesi / Aşiyan mezarlığı

GPS:

Haberdar et...