Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Kadın, Medeni hali: evli, Memleketi: İstanbul, Mesleği: Tiyatro sanatçısı, Ölüm yaşı: 94, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm yılı: 2021, Ünlüler

Handan Uran Ertuğrul

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Kadın

Doğum yeri: İstanbul

Doğum tarihi: 1927

Mesleği: Tiyatro Sanatçısı

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm tarihi: 01.04.2021

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm sebebi: Yaşlılığa Bağlı Sebepler

Olay Haber: 01 Nisan 2021 Perşembe günü, Devlet Tiyatroları’nın ilk Genel Müdürü Muhsin Ertuğrul’un eşi Handan Ertuğrul (94) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

HANDAN ERTUĞRUL KİMDİR?

1927 yılında İstanbul Fatih’te doğan Handan Ertuğrul, ortaokula giderken Ankara Radyosu tiyatro kolunda çalıştı, 1942’de Ankara Devlet Konservatuvarı’na girdi, tiyatro ve opera bölümünü 1948’de bitirdi.

1949 yılında Devlet Tiyatroları’nda stajyer olarak göreve başladı.1950 yılında sanatçı kadrosu alan Ertuğrul, 1992 yılında yaş haddinden emekli oldu. Operada Mozart’ın Figaro’nun Düğünü’nde Barbarina rolünü oynayan Ertuğrul, birçok müzikalde de önemli rollerde kendini gösterdi.

Türk tiyatrosunun başarılı oyuncularından biri olan Handan Ertuğrul, Goethe, İbsen, Montherland, Thornton Wilder gibi yazarların yapıtlarını canlandırdı. Sesi ve oyunculuk gücüyle sahneye egemen olan sanatçı, altmışlı yıllarda Muhsin Ertuğrul ile evlendi.

GÖREV ALDIĞI OYUNLARDAN BAZILARI:

Faust, Köşebaşı, Çığ, Fatih, Çayhane, Genç Osman, Üçüncü Selim, Misafir, Cengiz Han’ın Bisikleti, Hizmetçiler, Kördüğüm, Andorra, Martı, Üç Kuruşluk Opera… (DHA)

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...