Emrihak nedeni: Böbrek yetmezliği, Erkek, Medeni hali: bekar, Memleketi: Trabzon, Mesleği: Ses sanatçısı, Mezarının yeri: Rize, Ölüm yaşı: 49, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm yılı: 2021, Ünlüler

İbrahim Özer, Cimilli İbo

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Trabzon

Doğum tarihi: 12.05.1972

Mesleği: Ses Sanatçısı

Medeni hali: Bekar

Çocuk sayısı: Yok

Ölüm tarihi: 16.08.2021

Ölüm yeri: İstanbul (Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi)

Ölüm sebebi: Böbrek Yetmezliği

Olay Haber: 16 Ağustos 2021 Pazartesi günü, Karadeniz’in sevilen sanatçılarından Cimilli İbo (İbrahim Özer) (49) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Cimilli İbo kimdir?

Cimili İbo 12 Mayıs 1972 tarihinde Trabzon’da dünyaya geldi. Cimilli İbo aslen Rize’li bir sanatçıdır. 

Cimilli İbo çocukluğundan beri türkü söylemeyi ve kemençe çalmayı sevdiği için devamlı evden kaçarak İstanbul ve İzmir’deki akrabalarının yanına gitti. Bu nedenle lisede okulu bıraktı.

Cimilli İbo, renkli kişiliği ile beğenileri topladı. İbo, “İnadım İnat” adlı dizinin oyuncu kadrosunda rol aldı. 

Şu zamana kadar Sibelim, Cayır Cayır Yanayi, Kakara Kikiri,Şakacı, Oyna, Cimilli İbo ve Fıkralar, Konser Coşkusu, Hasretim Hepinize, Benida/ Esma Hala, Sevdalı, Cimil’linin Düzüne/ Ağla Yüreğim Ağla, Kemençe, Yalan Dünya Boş ve Sallama Çayı gibi albüm ve çalışmalara imzasını attı.

Cenaze töreni: Cimilli İbo (İbrahim Özer) için ilk olarak Rize Merkez Sahil Camiinde öğle Namazına müteakip cenaze namazı kılınacaktır. Ardından cenaze İkizdere ilçesine gönderilecektir. İkindi namazını müteakip Cimil Köyünde (Başköy) kılınacak cenaze namazının ardından Cimilli İbo aynı köydeki aile kabristanlığına toprağa verilecektir.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Rize ili / İkizdere ilçesi / Cimil köyü (Başköy) mezarlığı

GPS:

Haberdar et...