Emrihak nedeni: Zatürre, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Malatya, Mesleği: Siyasetçi, Ölüm yaşı: 86, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm yılı: 2021

Oğuzhan Asiltürk

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Malatya ili / Hekimhan ilçesi

Doğum tarihi: 25.05.1935

Mesleği: Siyasetçi

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 4

Ölüm tarihi: 01.10.2021

Ölüm yeri: Ankara

Ölüm sebebi: Zatürre

Olay Haber: 01 Ekim 2021 Cuma günü, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk (86) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

OĞUZHAN ASİLTÜRK Kimdir?

Oğuzhan Asiltürk, 1935 yılında Malatya’nın Hekimhan ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Bir süre serbest mühendis olarak çalıştı. 

Milli Selamet Partisi (MSP) ile siyasete atılan Asiltürk, 15. ve 16. dönem Ankara, 19, 20. ve 21. dönemde de Malatya Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) girdi.

CHP-MSP koalisyonu ile Milliyetçi Cephe hükümetlerinde İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerinde bulunan Asiltürk, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından bir yıl gözaltında kaldıktan sonra yargılanarak beraat etti. Asiltürk’ün aldığı 10 yıllık siyaset yasağı 1987’de gerçekleştirilen halk oylamasında kaldırıldı.

Asiltürk, bazı siyasetçilere getirilen siyasi yasakların kaldırıldığı halk oylamasının ardından gerçekleştirilen ilk kongrede Refah Partisi’nin (RP) genel sekreterliğine seçildi.

Refah Partisi ile yeniden seçimlere giren Asiltürk, 11 yıllık aranın ardından Malatya’dan milletvekili seçildi. RP’nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması üzerine Fazilet Partisi’ne geçen Asiltürk, Necmettin Erbakan’ın vefatı sonrasında, kurucuları arasında yer aldığı Saadet Partisi’nin YİK başkanlığına getirildi.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...