Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Erkek, Memleketi: Rize, Mesleği: Futbolcu, Mezarının yeri: Rize, Ölüm yaşı: 86, Ölüm yeri: Rize, Ölüm Yılı: 2022, Ünlüler

Şenol Birol

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Rize

Doğum tarihi: 1936

Mesleği: Futbolcu

Medeni hali: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm tarihi: 03.03.2022

Ölüm yeri: Rize

Ölüm sebebi: Yaşlılığa bağlı nedenler

Olay Haber: 03 Mart 2022 Perşembe günü, Beşiktaş’ta, 1962-1963 sezonunda 41 maçta 34 gol atarak tek sezonda en fazla gol atan ve 59 yıldır bu rekoru kırılamayan efsane futbolcu Şenol Birol (86) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

ŞENOL BİROL’UN HAYATI

1 Ocak 1936 tarihinde Rize’de dünyaya geldi.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı.

Futbol kariyerine Zonguldak Kilimlispor’da başladı. Daha sonra Rize Güneşspor ve Sarıyer’de forma giydi. 1958-1959 sezonunda Sarıyer formasıyla attığı gollerle Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatsaray’ın dikkatini çekti. Tercihini siyah-beyazlı takımdan yana kullandı.

Beşiktaş’ta forvetteki partneri Birol Pekel ile birlikte attığı goller sayesinde tribünlerde, Şenol-Birol gol tezarühatı yapıldı. Popüler olmasının ardından Birol Pekel ile birlikte başrolünü Fatma Girik’in oynadığı bir sinema filmde oynadı.

Beşiktaş’taki ilk üç sezonda 42 gol atan Şenol Birol’un en başarılı dönemi 1962-1963 sezonu oldu. Son haftaya kadar Galatasaray ile şampiyonluk için çekişen Beşiktaş, son maçında ikincilikte kalırken, Şenol Birol sezonu 41 maçta 34 golle tamamladı. Bu sayı ona ‘bir sezonda en çok gol atan Beşiktaşlı’ unvanını kazandırdı.

Hayatını anlatan “Şenol Birol Gol” isimli filmde de Fatma Girik ile başrol oynadı.

Şenol Birol, 1962-1963 sezonu sonunda Birol Pekel ile birlikte Beşiktaş’tan ayrılıp Fenerbahçe’ye transfer oldu. Kafa golleri ile tanınan Şenol Birol, Fenerbahçe ile iki şampiyonluk yaşadı. 1968 yılında memleketinin takımı Rizespor’a transfer oldu ve 1 yıl burada kaptan olarak görev aldı.

Futbol yaşamı boyunca 8 kez Türkiye Milli Futbol Takımı formasını giydi ve bu karşılaşmalarda 3 gol kaydetti. Bunun dışında iki kez Türkiye A2 Milli Futbol Takımı’nda oynadı ve bu karşılaşmalarda 2 gol kaydetti.

1970 yılında futbola veda ettikten sonra çeşitli takımlarda teknik direktörlük yaptı. Rizespor’un kurucuları arasında yar alan Şenol Birol, takımın ilk teknik direktörlüğünü yaptı.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Rize ili / Atmeydanı Mahallesi Mezarlığı

GPS:

Haberdar et...