Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Ankara, Mesleği: Sinema sanatçısı, Mesleği: Tiyatro sanatçısı, Mezarının yeri: Ankara, Ölüm yaşı: 72, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm Yılı: 2022, Ünlüler

Aykut Sözeri

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Ankara

Doğum tarihi: 1950

Mesleği: Sinema Sanatçısı, Tiyatro Sanatçısı, Dublaj Sanatçısı

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 1

Ölüm tarihi: 27.04.2022

Ölüm yeri: Ankara

Ölüm sebebi: Yaşlılığa Bağlı Sebepler

Olay Haber: 27 Nisan 2022 Çarşamba günü, Ankara’da, tiyatro sanatçısı, sinema sanatçısı, seslendirme sanatçısı Aykut Sözeri (72) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Cenaze töreni: Aykut Sözeri’nin (72), cenazesi, 27 Nisan 2022 Çarşamba günü, saat 15.00’te Ankara Yenimahalle Ahmet Efendi Camii^nde kılınacak cenaze namazı sonrası, Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecektir.

AYKUT SÖZERİ KİMDİR?

1950 yılında Ankara’da dünyaya gelen Aykut Sözeri, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro yüksek bölümünden, 1969 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarından itibaren Devlet Tiyatrolarında rol alan Sözeri, konservatuvar yıllarında Cüneyt Gökçer, Mahir Canova, Bozkurt Kuruç gibi hocalardan dersler aldı.

Başta Ankara Devlet Tiyatrosu olmak üzere, Devlet Tiyatroları’nın farklı bölgelerinde, yönetmen, oyuncu olarak çalışmalar yaptı. Sözeri, bu çalışmalarına emekli olduktan sonra da, ‘konuk sanatçı’ olarak devam etti.

TRT’de uzun yıllar seslendirme sanatçısı olarak çalıştı. Yerli ve yabancı pek çok oyuncuyu seslendirdi. Türkiye pek çok ünlü oyuncuyu onun sesinden tanıdı. Dizi ve filmlerde de oynayan Sözeri, kendisi gibi tiyatro oyuncusu olan Cenk Sözeri’nin de babasıdır.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Ankara ili / Yenimahalle ilçesi / Karşıyaka Mezarlığı

GPS:

Haberdar et...