Emrihak nedeni: Kanser, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Sivas, Mesleği: Gazeteci, Mezarının yeri: Sivas, Ölüm yaşı: 54, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm Yılı: 2022

Ali Ekber Ertürk

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Sivas ili / Divriği ilçesi

Doğum tarihi: 1968

Mesleği: Gazeteci

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 2

Ölüm tarihi: 23.05.2022

Ölüm yeri: Ankara

Ölüm sebebi: Kanser

Olay Haber: 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü, SÖZCÜ Gazetesi Ankara Bürosunda muhabir olarak çalışan Ali Ekber Ertürk (54), kanser sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Ankara gazeteciliğinin tecrübeli isimlerinden ve 7 yıldır SÖZCÜ’de görev yapan Ali Ekber Ertürk, Günaydın, Sabah, Akşam, Star gazetelerinde çalıştı. Siyaset muhabirliğinde uzman olan Ertürk, Milli Görüş çizgisindeki partilerden Refah, Fazilet, Saadet ve AKP’yi de yakından takip etti.

Son olarak Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından “Rektörün Torpili” haberiyle ödüle layık görülen Ali Ekber Ertürk, ödülünü, Ekim 2021’de düzenlenen törende merhum gazeteci-yazar Mustafa Ekmekçi’nin eşi Aldoğan Ekmekçi’den almıştı.

Başarılı birçok habere imza atan Ertürk, yazdığı haberlerle onlarca ödüle layık görüldü. En son 25 Ekim 2021’de “Rektörün Torpili” haberi nedeniyle Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından yılın başarılı gazetecisi ödülünü kazandı. Ertürk’ün “Güneşin Evlatları” ve “Tehlikeli Bir Muhabirin Anıları” adlı iki kitabı da bulunuyor.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Sivas ili / Divriği ilçesi / Avşarcık köyü

GPS:

Haberdar et...