Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: İstanbul, Mesleği: Seslendirme Sanatçısı, Mesleği: Sinema sanatçısı, Mesleği: Tiyatro sanatçısı, Mezarının yeri: Ankara, Ölüm yaşı: 91, Ölüm yeri: Muğla, Ölüm Yılı: 2022, Ünlüler

Semih Sergen

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: İstanbul

Doğum tarihi: 11.05.1931

Mesleği: Tiyatro Sanatçısı, Sinema Sanatçısı, Seslendirme Sanatçısı

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 2

Ölüm tarihi: 06.08.2022

Ölüm yeri: Muğla ili / Bodrum ilçesi

Ölüm sebebi: Yaşlılığa Bağlı Sebepler

Olay Haber: 06 Ağustos 2022 Cumartesi günü, Burak Sergen ve Toprak Sergen’in babası, sinema sanatçısı, tiyatro sanatçısı, seslendirme sanatçısı Semih Sergen (91) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

SEMİH SERGEN KİMDİR?

11 Mayıs 1931’de İstanbul’da dünyaya gelen Semih Sergen, gençlik yıllarında marangozluktan boyacılığa kadar çeşitli işler yaptı.

Tiyatro sevgisi çocukluk yıllarında oluşan Semih Sergen, okuduğu okulun tiyatro kolu başkanı oldu.

Ailesinden gizli konservatuvar sınavına girdi ve 1949’da Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Nurettin Sevin, Mahir Canova, Cüneyt Gökçer gibi ustaların öğrencisi oldu.

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü’nü birincilikle bitirdikten sonra birçok önemli karakteri canlandırdı.

Tiyatroda 100’ün üzerinde oyunda başrolde yer aldı, 40’ın üzerinde oyunu sahneye koydu. Oyunlarını topladığı 11 kitabı ve 17 de şiir kitabı bulunuyor.

Türkiye’de ilk 45’lik şiir plağını o hazırladı. Bunu çeşitli kasetler ve CD’ler izledi.

1958’de ‘Duvaklı Göl’ adlı filmle Yeşilçam’a adım attı.

Burak Sergen ve Toprak Sergen kardeşlerin babası olan sanatçı, Bodrum’da kendi ismiyle kurduğu Semih Sergen ve Dostları Tiyatrosu’nu yönetiyordu.

Cenaze töreni: Semih Sergen’in (91) cenazesi, öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Ankara ili / Gölbaşı ilçesi / Gölbaşı Mezarlığı

GPS:

Haberdar et...