Emrihak nedeni: Lösemi, Kadın, Medeni hali: bekar, Memleketi: Kayseri, Mezarının yeri: Kayseri, Ölüm yaşı: 25, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm Yılı: 2022

Dilara Şahin

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Kadın

Doğum yeri: Kayseri

Doğum tarihi: 1997

Mesleği: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Medeni hali: Bekar

Çocuk sayısı: Yok

Ölüm tarihi: 15.10.2022

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm sebebi: Lösemi (Kan Kanseri)

Olay Haber: 15 Ekim 2022 Cumartesi günü, Hollanda’da, 2022 Şubat ayında, lösemi teşhisi konulduktan sonra komaya giren, doktorların  “Fişini çekeceğiz” demelerine rağmen, Recep Tayyip Erdoğan’ın araya girmesi ile Türkiye’ye getirilen Dilara Şahin (25) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Dilara Şahin, geçen yıl 27 Aralık’ta lösemi teşhisi konulduktan bir hafta sonra durumu kötüleşti, komaya girdi. Hollandalı doktorlar iddiaya göre, “Fişini çekeceğiz, artık yapacak bir şey yok” dedi. Umutları tükenen baba Oğuz Şahin, aHaber ekranlarından yardım istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ailenin yardım feryadına kulak verdi. Dilara tedavi için geçen Şubatta Türkiye’ye getirildi. İstanbul Dr. Siyami Ersek Hastanesi’nde başlayan tedavisi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürdü.

Dilara, akciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavisinin büyük bir bölümünü yoğun bakımda ECMO cihazına bağlı olarak geçirdi. Aylar sonra bu makineden de yoğun bakımdan da çıkmayı başaran Dilara hayata yeniden merhaba dedi.

Yoğun bakımdan servise alınan Dilara yeniden ayağa kalkabilmek için fizik tedavi gördü. Fizyoterapistlerin yardımıyla ilk adımlarını atmaya başladı. Konuşamıyordu, yeniden konuşmaya başladı.

İlik nakli olmayı bekliyordu. Kardeşi Onur ile iliği uyumlu çıktı. Kemoterapi görüyordu. Ancak önceki akşam Dilara’dan kötü haber geldi. Tedavi gördüğü hastanede lösemiyle savaşını kaybetti.

Baba Şahin, dün Kayseri’de Dilara’yı son yolculuğuna uğurladıklarını belirterek, “Allah devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan, Türk doktorlarından razı olsun. Hollanda daha kızımı Şubat ayında öldürüyordu. Türk doktorları kızımın ciğerlerini pırıl pırıl yaptı.

Bize kızımızla 8.5 ay daha güzel zamanlar geçirtti. Ben sade bir vatandaşım. Torpilim yok, bir şeyim yok. Devletimiz aslanlar gibi arkamda durdu. Biz bundan razıyız. Dilara da razıydı. Devletimiz gücünü gösterdi tüm ülkelere. Rabbimizin takdiri, kızımızı kaybettik” dedi.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Kayseri ili / Kayseri Asri Mezarlığı

GPS:

Haberdar et...