Emrihak nedeni: çeşitli sağlık sorunları, Erkek, Medeni hali: Dul, Memleketi: Kilis, Mesleği: Gazeteci, Ölüm yaşı: 83, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm Yılı: 2022, Ünlüler

Hıncal Uluç

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Kilis

Doğum tarihi: 01.11.1939

Mesleği: Gazeteci

Medeni hali: Dul

Çocuk sayısı: Yok

Ölüm tarihi: 21.11.2022

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm sebebi: Çeşitli Sağlık Sorunları

Olay Haber: 21 Kasım 2022 Pazartesi günü, ünlü gazeteci Hıncal Uluç (83), çeşitli sağlık sorunları sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

HINCAL ULUÇ KİMDİR?

1 Kasım 1939 tarihinde Kilis’te dünyaya geldi. Uluç’un subay olan babası Fuat Uluç’un, II. Dünya Savaşı sırasında Bulgar sınırında görevli olması sebebiyle, ünlü gazeteci üç yaşına dek anneanne ve teyzesi tarafından büyütüldü. Hıncal Uluç’un babası Çaldıran’a tayin olduğunda ise ailesi yeniden bir araya geldi.

İlkokula Bandırma’da başlayan Uluç, 1950 senesinde Kilis’te bitirdi. 1952 senesinde ortaokula Antakya’da başlamış ve geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesi’nde tamamladı. Bir dönem İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde öğrenim gören Uluç, sonrasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazandı. Yenigün gazetesinde spor sayfası hazırlamaya başlayan Uluç, böylece gazeteciliğe ilk adımını atmış oldu.

1967 senesinde askerlik vazifesini tamamlayan Hıncal Uluç, Yankı’da çalışmaya başladı. Aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinde paralel olarak haftada iki gün spor yazıları yazdı. Uluç, 1990 yılından bu yana Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...