Emrihak nedeni: kalp krizi, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Ağrı, Mesleği: Ses sanatçısı, Mezarının yeri: İstanbul, Ölüm yaşı: 63, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm Yılı: 2023, Ünlüler

Burhan Çaçan

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Ağrı ili / Eleşkirt ilçesi

Doğum tarihi: 1960

Mesleği: Türk Halk Müziği Sanatçısı

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 2

Ölüm tarihi: 12.01.2023

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm sebebi: Kap Krizi

Olay Haber: 12 Ocak 2023 Perşembe günü, ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Burhan Çaçan (63), evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

BURHAN ÇAÇAN KİMDİR?

1960 Ağrı doğumlu Burhan Çaçan, 1978 yılında TRT Erzurum Radyosu’nun açmış olduğu amatör sesler yarışmasını kazandı. Daha sonra Ankara’ya, ardından İstanbul’a geldi.

1981 yılında ilk albümünü çıkardı. Sefa Geldin, Ben Yarime Neler Alayım, İpek Mendil, Memik Oğlan, Ayaz Geceler, Yağ Yağmur ve Vurun Dalgalar isimli albümleri ile müzik dünyasında yer edindi.

Ağlama, Her Yer Karanlık, Ayaz Geceler ve Yağ Yağmur isimli dört sinema filmi çekti. İlahiler 99 ve Mevlüt Ve İlahiler isminde iki tane de ilahi albümü yaptı.

Cenaze töreni: Burhan Çaçan’ın (63) cenazesi, 13 Ocak 2023 Cum günü, İstanbul Fatih Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitlik ve Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: İstanbul ili / Eyüpsultan ilçesi / Edirnekapı Şehitlik ve Mezarlığı

GPS:

Haberdar et...