Emrihak nedeni: çeşitli sağlık sorunları, Erkek, Memleketi: Ankara, Mesleği: Yönetmen, Mezarının yeri: İstanbul, Ölüm yaşı: 69, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm Yılı: 2023, Ünlüler

Yalçın Yelence

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Ankara

Doğum tarihi: 1954

Mesleği: Yönetmen

Medeni hali: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm tarihi: 20.01.2023

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm sebebi: Çeşitli Sağlık Sorunları

Olay Haber: 20 Ocak 2023 Cuma günü, Türk televizyon tarihine damga vurmuş Bizimkiler, Perihan Abla dizilerinin yönetmeni Yalçın Yelence (69), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

YALÇIN YELENCE KİMDİR?

Ankara’da 1954’te doğan Yalçın Yelence, 1976’da Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Usta yönetmen, 1977’den 1983’e kadar radyo skeçleri yazdı.

TRT’nin ilk dış yapımı “Bay Alkolü Takdimimdir” dizisinin senaryo yazarlığını yapan Yelence, “Perihan Abla”, “Bizimkiler”, “Yarı Şaka Yarı Ciddi” ve “Yazlıkçılar” gibi pek çok unutulmaz televizyon yapımına yönetmen, öykü ve senaryo yazarı olarak imza attı.

Yelence, “Kars’ın Solan Rengi: Molokanlar” belgeseli ile 9. Altın Safran Belgesel Film Yarışması’nda profesyonel dalda birincilik ödülü kazandı.

Yelence’nin yönettiği yapımlar arasında “Babba”, “Memleket Hikayeleri: Eminem”, “Memleket Hikayeleri: Tabancanın Sapını Gülle Donatacağım”, “Operasyon Cennet”, “Mavi Kolye”, “Aşk Meydan Savaşı”, “Kibar Ana”, “Mihriban”, “Duruşma”, “Oğlum Adam Olacak” adlı dizi ve filmler de yer alıyor.

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: İstanbul ili / Pendik ilçesi / Osmangazi mezarlığı

GPS:

Haberdar et...