Emrihak nedeni: Böbrek yetmezliği, Erkek, Medeni hali: Dul, Memleketi: Kars, Mesleği: Dizi oyuncusu, Mesleği: Seslendirme Sanatçısı, Mesleği: Sinema sanatçısı, Mesleği: Tiyatro sanatçısı, Ölüm yaşı: 77, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm Yılı: 2023, Ünlüler

İsmail Köksal Engür

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Kars

Doğum tarihi: 05.03.1946

Mesleği: Tiyatro Sanatçısı, Seslendirme Sanatçısı, Sinema Sanatçısı, Dizi Oyuncusu

Medeni hali: Dul

Çocuk sayısı: 1

Ölüm tarihi: 27.03.2023

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm sebebi: Böbrek Yetmezliği

Olay Haber: 27 Mart 2023 Pazartesi günü, ünlü Tiyatro Sanatçısı, Seslendirme Sanatçısı, Sinema Sanatçısı, Dizi Oyuncusu İsmail Köksal Engür (77), böbrek yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

İsmail Köksal Engür Kimdir?
 
Köksal Engür, 1946’da Kars’ta dünyaya geldi. Sanatçı, henüz 10 yaşındayken TRT Ankara Radyosu “Çocuk Saati” programında kısa radyo tiyatrolarıyla mesleğe başladı.
 
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünü 1969’da tamamlayan sanatçı, TRT’de programlara katılmanın yanında, seslendirme çalışmalarının da temelini attı.
 
Başarılı sanatçı, Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu ve Küçük Sahne gibi özel tiyatrolar ile Bakırköy Belediye Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi yapımlarında rol aldı.
 
Tiyatroyla sınırlı kalmayıp, sinema ve dizi filmlerde de oynayan sanatçı, “SüngerBob KareŞort” çizgi dizisinde Squitward’ü seslendirdi.
 
Afife Tiyatro Ödülleri’nde 1999’da “Yılın En İyi Erkek Oyuncusu”, 2002’de ise “Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu” seçilen sanatçı, 2005’te 16. Ankara Film Festivali’nde “Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.
 
Daha geniş biyografi için:
 

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Öğrendiğimizde paylaşacağız. biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

GPS:

Haberdar et...