Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: İstanbul, Mesleği: Gazeteci, Mesleği: Şair, Mesleği: Yazar, Mezarının yeri: İstanbul, Ölüm yaşı: 85, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm Yılı: 2023, Ünlüler

Aydil Erol

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: İstanbul Üsküdar ili / Çengelköy

Doğum tarihi: 25.05.1938

Mesleği: Gazeteci, Yazar, Şair

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 2

Ölüm tarihi: 08.05.2023

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm sebebi: Yaşlılığa Bağlı Sebepler

Olay Haber: 08 Mayıs 2023 Pazartesi günü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, gazeteci, yazar ve şair Aydil Erol (85) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

AYDİL EROL HAKKINDA

Şair ve yazar Aydil Erol, 25 Mayıs 1938’de İstanbul Çengelköy’de dünyaya geldi.

Gazete yazılarının bir bölümünde Aydoğdu Ersin imzasını kullanan yazar, ilkokulu Çengelköy’de okudu.

Beyoğlu Erkek Orta Terzilik Okulu’nun ikinci sınıfındayken geçirdiği trafik kazası nedeniyle bir yıl yürüyemeyen Erol, iyileştikten sonra okulu bırakıp çalışmaya başladı ve 20 yıl trikotajcılık yaptı.

İlk yazısı 1958’de Milliyet gazetesinde çıkan Erol, 1974’ten itibaren (Yeni) İstanbul gazetesinde günlük fıkra yazarlığı yaptı.

Tercüman gazetesinde düzeltmenlik, Hergün gazetesinde günlük fıkra yazarlığı yapan Erol’un yazı ve şiirleri Karakedi, Milli Yol, Tarla, Toprak, Ötüken, Türkiye, Devlet, Yeni İstanbul, Babıali’de Sabah, Son Havadis, Türk Yurdu, Türk Dünyası Araştırmaları, Türk Dünyası Tarih Dergisi, Türkeli Kurultay, Ayyıldız, Dil, Türk Kültürü, Türk Edebiyatı ve Türk Dili’nin de aralarında bulunduğu birçok gazete ve dergide yayımlandı.

Bazı şiirleri bestelenen Erol, adlar konusundaki çalışmalarından ötürü 2002 yılında Türk Dil Kurumu’nun adlar koluna üye alındı.

Erol’un “Hoyratlar” adlı şiir kitabı 1990’da okuyucuyla buluşurken, “Şarkılarla Şiirlerle Türkülerle ve Tarihi Örneklerle Adlarımız” eseri 1989’da, “Mehmet Akif” ve “Ahmet Haşim” 2002’de, Bamteli eseri ise 2005’te yayımlandı. (AA)

Cenaze töreni: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: İstanbul ili / Üsküdar ilçesi / Çengelköy mezarlığı

GPS:

Haberdar et...