Emrihak nedeni: Yaşlılığa bağlı nedenler, Erkek, Memleketi: Manisa, Mesleği: Futbolcu, Mezarının yeri: İstanbul, Ölüm yaşı: 86, Ölüm yeri: İstanbul, Ölüm Yılı: 2023, Ünlüler

Ergun Öztuna, Puşkaş Ergun

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

 

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Manisa ili / Akhisar ilçesi

Doğum tarihi: 16.08.1937

Mesleği: Emekli Futbolcu

Medeni hali: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Çocuk sayısı: Öğrendiğimizde paylaşacağız. Biliyorsanız paylaşın yayınlayalım.

Ölüm tarihi: 24.05.2023

Ölüm yeri: İstanbul

Ölüm sebebi: Yaşlılığa Bağlı Sebepler

Olay Haber: 24 Mayıs 2023 Çarşamba günü, Fenerbahçe’nin ve Türk futbolunun efsane isimlerinden “Puşkaş Ergun” lakaplı Ergun Öztuna (86) hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

ERGUN ÖZTUNA KİMDİR?

Ergun Öztuna, 16 Ağustos 1937 yılında Manisa’da doğdu. Ergun Öztuna, futbola Akhisar’da başladı. Ailece İzmir’e taşınmaları nedeniyle eğitimine Karşıyaka Lisesinde devam etti ve Karşıyaka spor kulübüne transfer oldu. Kısa zamanda İzmir Karması’nın değişmez oyuncusu oldu.  Karşıyaka’da oynadığı futbol, 1956 yılında henüz 17 yaşındayken Fenerbahçe’ye transfer olmasında etkili oldu. 1956-57 sezonunda en centilmen futbolcu ödülünü aldı. 1959 yılında Fenerbahçe’nin Türkiye Profesyonel Ligi’ndeki ilk golüne imzasını attı. 

1963 yılında Bursaspor’un 1. Lig’deki ilk golünü de Ergun Öztuna kaydetti. Avusturya’da Austria Klagenfurt, Bursaspor, Karşıyaka ve Nazillispor’da kısa süre oynadıktan sonra, 1964’te Fenerbahçe’ye geri döndü. Kısa bir süre Rizespor’a kiralık olarak giden Öztuna, yaşadığı sakatlıklar ve ağır menisküs ameliyatları nedeniyle 1971 yılında futbolu Fenerbahçe’de noktaladı.

2010 yılında Fenerbahçe’nin 3000. golünü atan Alex de Souza ile 1. golünü atan Ergun Öztuna‘nın formaları yapılan bir törenle Fenerbahçe Müzesi‘ne konuldu.

ERGUN ÖZTUNA “PUŞKAŞ” LAKABINI NASIL ALDI?

İzmir’de oynanan Macaristan maçı sonrası, beğendiği oyuncu sorulan Ferenc Puskás‘ın “Ergun diye genç bir çocuk var onu beğendim.” demesi ülke genelinde tanınmasını sağladı.

Sarı-lacivertli forma ile 2 İstanbul Ligi, 1 Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadı. Fenerbahçe taraftarı yüksek tekniği nedeniyle ona “Puşkaş” lakabını taktı.

Cenaze töreni: Ergun Öztuna için 25 Mayıs 2023 Perşembe günü Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde saat 10.45’te tören düzenlenecektir, ardından Ergun Öztuna’nın (86) cenazesi, Karacaahmet Şakirin Camisi’nde öğle namazına müteakip  kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: İstanbul ili / Üsküdar ilçesi / Karacaahmet Mezarlığı

GPS:

Haberdar et...