Emrihak nedeni: Organ yetmezliği, Erkek, Medeni hali: evli, Memleketi: Mardin, Mesleği: Ses sanatçısı, Mezarının yeri: Ankara, Ölüm yaşı: 80, Ölüm yeri: Ankara, Ölüm Yılı: 2023, Ünlüler

Metin Milli

Haberdar et...

Allah taksiratını affetsin

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Mardin

Doğum tarihi: 1943

Mesleği: Türk Sanat Müziği Sanatçısı

Medeni hali: Evli

Çocuk sayısı: 1

Ölüm tarihi: 17.06.2023

Ölüm yeri: Ankara

Ölüm sebebi: Çoklu Organ Yetmezliği

Olay Haber: 17 Haziran 2023 Cumartesi günü, Ankara’da, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Metin Milli (80), tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde, çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Ruhuna el Fatiha

Cenaze töreni: Metin Milli’nin (80) cenazesi, 18 Haziran 2023 Pazar günü, öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Metin Milli Kimdir?

Mardin’de 1943 yılında doğan Milli, Ankara Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. 900. Ordu Donatım Ana Depo Komutanlığında iş hayatına başlayan Milli, sismik araştırma ve sondaj faaliyeti yapan uluslararası firmaların temsilciliğinde bulundu.

Milli, müziğe 1978’de Ankara Radyosu’nda başladı, ilk profesyonel stüdyo kaydını ise 1977’de yaptı. Müziğini “popüler Türk sanat müziği” olarak tanımlayan Milli, 15 albüme imza attı, 4 altın plak ve kaset ödülü kazandı.

Metin Milli, “Seviyorum İşte” ve Çiçekler Yasta” parçalarıyla sevildi, “Merhaba” adlı albümüyle önemli bir başarı elde etti.

“Müziği para kazanmak için değil, zevk için yaptığını” dile getiren Milli, resim ve tiyatroyla da ilgilendi. Evli ve bir çocuk babası olan Milli’nin hayat hikayesini anlattığı “Hikayem” isimli bir kitabı da bulunuyor. (AA), (DHA)

Merhumun/Merhumenin bulunabileceği mezarının yeri: Ankara ili / Çankaya ilçesi / Cebeci Asri Mezarlığı

GPS:

Haberdar et...